‘Umarız operasyona gerek kalmayacak’

Satterfield, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Irak’ın kuzeyine askeri bir operasyonun gerekliliği konusundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine, “General Büyükanıt’ın konumuna saygı duyuyoruz” diye konuştu.


Irak’ın kuzeyinde terörist bir grubun barınmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ifade eden Satterfield, “Bu durumu bitirmek için yapılması gereken Kürt bölgesinin liderleriyle görüşmedir. Biz hem onlarla hem Türk yetkililerle görüşmeler içindeyiz. Çok yapıcı bir diyaloğumuz var. Türk genelkurmayı ile de aynı şekilde yakın diyalog içindeyiz. Çünkü tek bir hedef var. Bu terör durmalı” dedi.


Türkiye’nin sınır ötesi operasyon yapması durumunda ABD’nin tavrının ne olacağına ilişkin soru üzerine de Büyükelçi Satterfield, “Hipotezler üzerine spekülasyon yapmayacağım” yanıtını verdi. Terör örgütü PKK’yı sadece Türkiye’nin değil Irak’taki Kürt yönetiminin de terörist örgüt olarak kabul ettiğini belirten Büyükelçi, “Kürt yönetimi en kısa sürede anlamlı adımlar atılmalı” dedi.


IKDP Lideri Mesud Barzani’nin son açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Satterfield, Barzani’nin açıklamalarının yapıcı ve yardımcı olmadığını kendisine açık şekilde ilettiklerini söyledi.


Kerkük sorunun çözümünün anayasada yattığını da ifade eden Satterfield, Kerkük’ün Irak’ın iç meselesi olduğunu belirtti.



 

1041470cookie-check‘Umarız operasyona gerek kalmayacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.