‘Umarız Türkiye misilleme yapmaz’

Oylamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Burns, Amerikan yönetiminin, kongredeki oylamadan ”derin bir hayal kırıklığı” yaşadığını ifade etti. Burns, ”Türkiye bizim bütün dünyadaki en değerli ve önemli müttefiklerimizden biri. Misillemede bulunmayacaklarını umuyorum” dedi.

Burns, Türkiye’nin, İncirlik üssünün kullanımı veya iki ülke arasındaki diğer işbirliği alanlarına ilişkin ABD’yi tehdit eder bir tutum içinde olmadığını söyledi.

ABD DIŞİŞLERİ: “ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesinden üzüntü duyulduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, “Tasarının incelenmek üzere Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na gönderilmesinden üzüntü duyuyoruz” dedi.
“ABD yönetiminin var gücüyle bu tasarıya karşı çıkmayı sürdürdüğünü” kaydeden McCormack, “Tasarının, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilere ve ABD’nin Avrupa ve Orta Doğu’daki çıkarlarına zarar vermekten başka işe yaramayacağını” söyledi.

1159530cookie-check‘Umarız Türkiye misilleme yapmaz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.