Umay Gençsoy’u yitirdik…

Umay Gençsoy 4 ay önce şiddetli soğuk algınlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış fakat durumu giderek kötüleşerek yaşam ünitesine bağlanmıştı. Umay Gençsoy’un cenazesinin Kıbrıs’a götürülerek defnedileceği öğrenildi.

Umay Gençsoy, KTC Başkanı Mustafa Gençsoy ile 1975’te evlenmişti… Umay Gençsoy KTC’nin faaliyetlerinde öne çıkmamaya özen gösteren mütevazi, fedakar, çalışkan, özverili ve hepsinden öte iyi kalpli bir “dava” kadını olarak tanınıyor…

KİM NE DEDİ?

Faruk Zabcı (Gazeteci): Çok üzgünüm. Umay Hanım’ın ömrü topluma hizmetle geçti. KTC ile Hürriyet aynı binayı yıllarca paylaştı. Onlar benim ailem gibiydi. Çok üzgünüm. Konuşamıyorum bile…

Nural Ezel (Mali Müşavir – Olay Gazetesi sahibi): Gençsoy ailesi çok efendi insanlardır. Umay Hanım yıllarca eşiyle birlikte topluma hizmet etti. Her zaman eşinin arkasında durmuş bir hanımefendidir. ‘Mustafa Gençsoy gücünü eşinden aldı’ diyebiliriz. Allah Mustafa Bey’e sabır ve uzun ömür versin. Umay Hanım’a da rahmet diliyorum, toprağı bol olsun. Sevenlerinin ve toplumun başı sağolsun…

Semra Eren Nijhar (Sosyolog): İnsanın kendisini yanında iyi hissedeceği şahıslar vardır, işte Omay Hanım bu insanlardan biriydi. İyimserliği, içtenliği, yakınlığı, sıcaklığı ve en önemlisi geleceğe hep umutla bakan bir insandı. KTC’yi ayakta durması için yıllarca emek vermiş ve Londra’daki Türk toplumu için çok çalışmış, sevilen ve saygı duyulan bir insandı. Cemiyet’in arşivinde çalıştığım yıllar hep yanımda oldu ve yardımını hiç esirgemedi. Benim için yeri çok özeldi ve hep özel kalacaktır.

Ahmet Karahasan (Enfield Belediye Meclis Üyesi, ETCA Başkanı): Umay Hanım eşine hayatı boyunca destek verdi. Toplum için çalıştı. KTC’nin direğiydi. Toplumun içinde birisiydi. Dernekciliği iyi bilirdi. Çok iyi bir insandı. 1989’da Bülent Ecevit’in Londra’ya geldiğinde Umay Hanım’ı yakından tanıma şansım olmuştu. Çok üzüldük.

Ayfer Orhan (Edmonton İşçi Partisi Milletvekili Aday Adayı): Umay Hanım’ın kaybettiğimize çok üzüldük. Ailesine ve dostlarına başsağlığı dilerim. Londra’daki topluma ve Kıbrıs davasına ömrü boyunca hizmet etti. Çok sevilen birisiydi. Yeri doldurulamaz…

Dr. Tahsin Bilginer (Doktor): Mustafa Gençsoy’un başı sağolsun. Umay Hanım’a rahmet dilerim. Ben her ikisini de uzun yıllardır tanıyorum. KTC’de birlikte çalıştık. Umay Hanım Türk toplumuna yıllarca usanmadan bıkmadan hizmet verdi. Toplum onun katkılarını unutmayacak.

Enver Kannur (Mali Müşavir): Toplumun başı sağolsun. Mustafa Bey ve Umay Hanım hayatlarını Kıbrıslı Türkler icin verdiler. Bütün dostları ve toplumun başı soğolsun… Çok üzgünüm.

Tuncay Bilecen (Akademisyen): Biz Umay Hanım ile geçen yıl tanışmıştık. Kendisi çok yardımsever ve iyi bir insandı. Akademik çalışmamızda bize de yardım etmişti. İleri yaşına rağmen KTC’ye uğruyor ve faaliyetlere katılıyordu. Toplumun ve sevenlerinin başı sağolsun.

İlker Kılıç (CTP Londra): Çok üzüldüm. Kıbrıs davasında ta başından beri eşiyle birlikte yer aldılar. KTC en eski dernektir. Umay Hanım hem toplum, hem de KTC için uğraştı. Toplumda saygın bir yeri vardır. Sevenlerinin hepimizin başı sağolsun.

Erkan Pastırmacıoğlu (Öğretmen): Umay Hanım toplumsal çalışmalarda eşine hep yardımcı oldu. Bu Mustafa Bey ve toplum için büyük bir kayıp. Başsağlığı diliyorum.

853200cookie-checkUmay Gençsoy’u yitirdik…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.