Umut yolculuğunda 300 ölü

En az 103 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtilirken yetkililer ölü ve kayıp sayısının toplam 300 civarında olduğunu doğruladı. Sahilden bir kilometre az mesafede batan gemide kalan çok sayıda insanın cesedine ulaşma çalışmaları devam ediyor. 20 metre uzunluğundaki gemiden 150 kişi sağ kurtarıldı.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Libya’nın Misrata limanından kalkan geminin Perşembe sabahı Lampedusa’ya yaklaşırken motorunun durduğunun ve su almaya başladığının öğrenildiğini kaydetti.

Göçmenlerden bazılarının yardım için çevreden geçen gemilerin dikkatini ateş yakarak çekmeye çalıştığı ancak yakılan ateşin kısa sürede geminin geri kalanına yayıldığı düşünülüyor. Ateşten korunmak için herkesin güvertenin bir tarafına akın etmesi sebebiyle geminin alabora olduğu tahmin ediliyor.

Alfano, Lampedusa’yı ziyareti sırasında basına yaptığı açıklamada, geminin 35 yaşındaki kaptanının tutuklandığını söyledi. Bakan, Tunuslu kaptanın geçen Nisan ayında İtalya’dan sınırdışı edilmiş olduğunu kaydetti.
Angelino Alfano, ”Bu bir İtalyan tradedisi değil, Avrupa’nın trajedisidir. Lampedusa adasını İtalya’nın değil, Avrupa’nın sınırı olarak düşünmek gerekir” diye konuştu.

Avrupa Konseyi, kazadan bir gün önce İtalya’yı sert göçmen politikası sebebiyle eleştirmişti.

Kaza sebebiyle bugün İtalyan okullarında saygı duruşu yapılacak.

Birleşmiş Milletler, bu yılın başından Eylül sonuna dek İtalya’ya deniz yoluyla gelen göçmen sayısının 30 bini geçtiğini söylüyor.
Gelenlerin büyük çoğunluğu ülkelerindeki çatışmadan kaçan Suriye, Eritre ve Somali vatandaşları. (DIŞ HABERLER)

FOTOĞRAF: KURTARILAN MÜLTECİLER

1397980cookie-checkUmut yolculuğunda 300 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.