Umut yolculuğunda ölüm 127 oldu

Lampedusa Adası açıklarında 3 Ekim Perşembe sabaha karşı alabora olan göçmen teknesinde kaybolan 250 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları hava şartlarının düzelmesiyle bugün yeniden başladı.

İtfaiyeye bağlı dalgıçlar, kıyıdan 0,6 mil açıkta ve 47 metrelik derinlikte bulunan batığa yaptığı dalışta 16 kaçağın cansız bedenini çıkardı. Son çıkarılan cesetlerle kazada ölenlerin sayısı 111’den 127’ye yükselmiş oldu. Ölü sayısının 300’leri bulmasından endişe ediliyor.

AVRUPA KOMİSYONU BAŞKANI BARROSO ADAYA GİDİYOR
İtalya Başbakanı Enrico Letta, “SKY TG 24” kanalında katıldığı bir programda, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun çarşamba sabahı Lampedusa’ya gideceğini ve kendisine Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano’nun eşlik edeceğini açıkladı.

İtalyan yetkililer, AB’nin konuya ilgisiz kalmakla eleştiriyor ve konunun sadece İtalya’yı değil AB’yi de ilgilendirdiğini dile getiriyorlardı.

Kazanın ardından İtalyan yetkilileri de adaya akın etti. Olayın duyulmasını takiben Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano, bölgede incelemelerde bulunup, meclise bilgi verdi. Alfano’nun ardındanTemsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini dün ziyaretini gerçekleştirirken, bugün de kabinenin göçmen kökenli Entegrasyon Bakanı Cecile Kyenge adaya gitti. Kyenge, adadaki göçmen karşılama merkezini ziyaret ederek, bunun bir daha yaşanmaması ve yeni trajedileri önlemek için yeni bir tartışma açma gereğinden söz etti.

PAPA’DAN DUA
Bu arada, adadaki duruma hassasiyetini 8 Temmuz’da Lampedusa’ya yaptığı ziyaretle gösteren Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus dabugünkü Angelus Duası’nda Lampedusa açıklarında hayatını kaybedenler için inananları bir dakikalık saygı duruşuna çağırdı ve dua etti.

1398240cookie-checkUmut yolculuğunda ölüm 127 oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.