Gazeteci Erdemol: Umutsuzluğa yer yok!

Gazeteci – yazar, M. Kemal Erdemol’un konuşmacı olarak katıldığı “Günümüz Türkiye’sinin İç ve Dış Politikası” başlıklı söyleşi, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde gerçekleştirildi. Erdemol, on sekiz yıl süren iktidar sürecine rağmen, AKP’nin istediği ülkeyi kuramadığını, değişim yönünde toplumda müthiş bir dinamizm olduğunu belirtti. 

Moderatörlüğünü İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin Eğitim Koordinatörü Alkan Karaçam’ın yaptığı, gazeteci – yazar, M. Kemal Erdemol’un konuşmacı olarak katıldığı “Günümüz Türkiye’sinin İç ve Dış Politikası” başlıklı söyleşide Türkiye’nin yakın politik tarihi ve içinden geçtiği toplumsal dönüşüm ele alındı. 

“AKP, TÜRKİYE’Yİ AB’YE HAZIRLAYACAK PARTİYDİ”

Gazeteci Yazar Erdemol, konuşmasının başında uzun yıllar İngiltere’de yaşayan biri olarak Londra’da yaşayan toplumdaki Türkiye’ye yönelik ilgiyi çok iyi anladığını ifade etti. Ancak toplumun genellikle gündelik politikayla meşgul olmaktan filmin başını kaçırdığını söyleyen Erdemol, AKP’nin kuruluş yıllarından bugüne geçirdiği değişim sürecini irdeledi. Bu dönemde, Türkiye’yi AB’ye hazırlayacak parti olarak uluslararası sermayenin desteği ve Türkiye’deki konjonktürü iyi değerlendirerek AKP’nin iktidara geldiğini vurguladı. 

“YETMEZ AMA EVET EN BÜYÜK İHANETTİ”

İlk yıllarında AKP ile işbirliğine giren ve ondan medet uman liberallerin düştüğü tuzağa Alevilerin ve Kürtlerin bir bölümünün düşmediğini ifade eden M.Kemal Erdemol, bu dönemde liberallerin Türkiye’nin demokratikleşeceklerine inanmalarını “yetmez ama evet en büyük ihanetti” şeklinde tanımladı.

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAMAK GEREK”

Söyleşide Türkiye’deki muhalefet hareketinin mevcut durumu da özellikle izleyicilerden gelen sorular üzerine tartışmaya açıldı. Erdemol bu konuda Türkiye’de inanılmaz bir dinamizm olduğunu, bu yüzden de umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini söyledi. 

“AKP o kadar yıldır iktidarda olmasına rağmen hâlâ istediği toplumu yaratamadı. Gençlerden, kadınlardan ve laik teyzeler diye alan edilen kesimden iktidara yönelik müthiş bir direniş var. İstanbul seçimlerini iptal edip sonra 800 bin farkla kaybetmeleri de bu umudu artıran bir örnektir. İstanbul sözleşmesine ilişkin AKP’li kadınlar bile tavır aldı. En sonunda geri adım atmak zorunda kaldılar” dedi. Söyleşi izleyicilerden gelen sorular ve katkılarla devam etti. Tuncay Bilecen / Bisikletli Gazete

https://www.youtube.com/watch?v=UZstJOBAKr0

2440340cookie-checkGazeteci Erdemol: Umutsuzluğa yer yok!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.