‘Unakıtan, Başbakan’ın sonunu hazırlıyor’

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan’ın yolsuzlukları artık iyice ortaya çıkan Kemal Unakıtan’ı koruyarak kendi sonunu hazırlamakta olduğunu söyledi. 


Zeki Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu vurgulayarak, demokrasi dışı yönetim anlayışına, demokratik yoldan son verileceğini savundu. Sezer, şunları kaydetti: 


”Başbakan, ‘herkes sussun ben ülkeyi padişah gibi yöneteceğim’ diyor. ‘AKP iktidarı kendi kararını kendisi verir, biz ne zaman nasıl adım atacağımızı biliriz’ diyerek her şeyden önce demokrasilerde büyük önem taşıyan muhalefeti, kamuoyunu ve basını hiçe saydığını, bir padişahlık özlemi içinde olduğun göstermiştir. 


Maliye Bakanı hakkındaki iddiaların ‘bir şeyler karşılığında olduğunu’ ileri süren Başbakan, bütün basın organlarını şaibe altına sokmaya çalışmakta, bu yolla içine düştüğü açmazdan kurtulabileceğini sanmaktadır. Bir başbakan böyle konuşmaz, bildiği bir şey varsa derhal bunu açıklamalıdır, açıklamazsa iftiracı kendisidir. Başbakan, yolsuzlukları ayyuka çıkan bir bakanı koruyarak kendi sonunu hazırlamakta.”

1028610cookie-check‘Unakıtan, Başbakan’ın sonunu hazırlıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.