Unakıtan’dan faizdışı vaadi

Unakıtan, TBMM kulisinde, gazetecilerin, ”Maliye Bakanlığı, bütçedeki hedefleri revize eden bir rapor yayınladı. Rapordaki hedefler tutar mı?” sorusu üzerine, hedefledikleri gibi, bütçe açığını 16.83 milyar YTL’den 8.5 milyar YTL’ye indirdiklerini söyledi. Bunun, mali disiplinin devam ettiğini, hatta biraz daha sıkılaştığını gösterdiğini ifade eden Unakıtan, ”Bu konuda herhangi bir taviz vermiyoruz. Aynı şekilde mali disiplinden de hiç bir taviz vermeye niyetimiz yok” dedi.


Bütçede giderlerinin biraz daha az olduğunu, gelirlerde de düzeltmeler yapıldığını belirten Unakıtan, bu konuda, daha önce açıkladıkları hedeflere sadık olduklarını bildirdi.


”Bunların dışında ne gibi ek önlemler alacaksınız?” sorusuna Unakıtan, ”Yılbaşından beri tasarruf yapıyoruz. Ödenek haricinde bir harcama yapmıyoruz, yapmadık” diye konuştu.


”Toplam kamudaki yüzde 6.5 faiz dışı fazla hedefini, herhangi bir ek önlem almadan tutturacağız” diyen Unakıtan, ”bütçe kalemlerindeki davranışlarının” tasarrufu göstereceğini sözlerine ekledi.

1046560cookie-checkUnakıtan’dan faizdışı vaadi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.