Ünlü piyanist David Helfgott konser ve filmine çağrı

Türkiye’den nitelikli müzisyenleri Londra’da sanatseverlerle buluşturan Piu Entertainment, bu kez dünyanın en ünlü piyanistlerinden David Helfgott’u 13 Ekim’de Cadogan Hall’da toplumla da buluşturuyor. David Helfgott’un “Hello I Am David!” başlıklı filmi de 11 Ekim’de gösterilecek.

Piu Entertainment’ten yapılan açıklamada, ünlü piyanist David Helfgott, 13 Ekim’de Cadogan Hall’da (SW1X 9DQ) konser verecek. Biletlerin £25. £35 ve £45 sterlin olarak baptandığı konserle ilgili ayrıntılı bilgi http://www.cadoganhall.com/event/david-helfgott-181013 adresinden de alınabilecek.

Ayrıca David Helfgott’un “Hello I Am David!” başlıklı filmi de 11 Ekim’de “238-246 Kings Street W6 0RF” adresindeki Polish Jazz Café POSK gösterilecek. Biletlerin £5.95 olarak açıklandığı film ile ayrıntılı bilgi  https://www.eventbrite.co.uk/e/film-hello-i-am-david-a-documentary-about-shine-pianist-david-helfgott-tickets-49692504619 adresinden alınabilecek. Hello I Am David! filminin 2 dakikalık videosu da https://vimeo.com/154315578 adresinden izlenebilecek.

Piu Entertainment, ilk kez, 9 Kasım’da İstanbul’daki 360 derece sahnede Volkswagen Arena’da da David Helfgott konseri organize ettiğini duyurdu.

DAVID HELFGOTT?

Bugün dünyanın en önemli piyanistlerinden biri sayılan David Helfgott, Melbourne’de Polonya asıllı Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz beş yaşındayken, babasının öğretmenliği sayesinde başladığı piyanoda gösterdiği performans ile “harika çocuk piyanist” olarak tanındı.

On yaşına geldiğinde Perth’li piyano öğretmeni Frank Arndt’dan ders almaya başladı ve ablası Margaret ile katıldığı birkaç yerel yarışmada ödül kazandı. Genellikle romantik müzik yapan Helfgott, en zor eserlerden sayılan Rahmaninov’un 3. piyano konçertosunu icra edebilen sayılı sanatçılardan biri.

Helfgott’ın ‘TheLast Great Romantic, Rahmaninov’ albümü 4 milyondan fazla sattı ve ‘Billboard’ dergisi tarafından en başarılı klasik müzik albümü seçildi. Bu bir klasik müzik albümü için oldukça büyük bir başarıydı.

The Guardian gazetesi Helfgott’dan şu cümlelerle bahsediyor: “Pavarotti futbol fanatiklerine operayı sevdirdi, David Helfgott da hayatı boyunca hiç klasik müzik konserine gitmeyecek olan insanlara piyanoyu ve klasik müziği sevdiriyor.”

David Helfgott’un gerçek hayat hikâyesinden senaryolaştırılan ve Aktör Geoffrey Rush’a “En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü” kazandıran “Shine” filminde, ruh sağlığı yerinde olmayan müzik aşığı bir babanın, sahip olamadığı müzisyen kimliğini oğluna kazandırmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan dram konu edilmişti.

David Helfgott filmde de anlatıldığı gibi, bir konser sırasında geçirdiği ağır beyin travmasına bağlı olarak 12 yıl süren tedavi sürecinden sonra üstün yeteneği ve azmi sayesinde yeniden yaşama dönmüş bir isim. Bu gerçeklik David Helfgott’ın müziği ve performansına olan ilgi ve talebi de artırıyor.

2231400cookie-checkÜnlü piyanist David Helfgott konser ve filmine çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.