Uras, ÖDP’den istifa etti

Uras, omuz omuza mücadele ettikleri çok kişiyle çözüm önerilerinde ortak payda da buluşamadıklarını belirterek, ”Tek tek yapıları aşan bir tarihsel buluşma için, kuruluşundan bu yana içinde mücadele yürüttüğümüz ÖDP’den; Özgürlükçü Solcularla birlikte istifa ediyoruz” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında istifasını ve istifa gerekçelerini açıklayan Uras, Türkiye solunun, yaşanan sorunları, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve emekten yana bir seçenek oluşturarak aşma yönünde başarılı olamadığını, kendini yenilemekte tutucu ve isteksiz davrandığını savundu.

Sağın reçetelerinin belli olduğunu ancak solda alternatif bulunmadığını ifade eden Uras, iktidarın, vahşet, baskı, şiddet ve sömürüyle karşı karşıya olan kadınların yükselen çığlığını duymadığını iddia etti. Uras, ”Bu konuda toplumun önünü açmayan bir sol, adına layık olabilir mi?” diye sordu.

”On yıllardır darbecilerin, sağ iktidarların ve statüko yanlısı siyasal güçlerin elinde, oradan oraya savrulan, önemli sorunları demokratik ve çağdaş bir çözüme kavuşturulmamış bu ülkede, bir seçenek arayışı da kaçınılmaz oluyor” diyen Uras, solun; sorunları çözebileceğini, AK Parti’nin alternatifini yaratabileceğini söyledi.

1207060cookie-checkUras, ÖDP’den istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.