Uribe solcu muhalifleri izletmiş

Devlet Başkanı Alvaro Uribe’nin atadığı ikinci istihbarat şefi de görevi bıraktı. Bu, Kolombiya istihbarat servisine dair ilk skandal sayılmıyor.

Kolombiya istihbaratının, yine Devlet Başkanı Uribe tarafından göreve getirilen eski başkanı Jorge Noguera hakkında başlatılan soruşturma da halen sürüyor.

2005’te görevden alınan Noguera hakkındaki iddialar arasında, sağcı milis gruplarla bağlantılı olmak ve istihbarat örgütünü, sendikacılardan milletvekillerine, hükümet muhalifi herkese karşı kullanmak yeralıyor.

Daha bu soruşturma tamamlanmadan Kolombiya İstihbarat Teşkilatının yeni başkanını da istifaya zorlayan skandal, eski alışkanlıkların hala devam ettiğine işaret ediyor.

İstihbarat örgütü başkanı Maria del Pilar Hurtado, istifa konuşmasında, ‘kendisine bağlı ajanların, önde gelen solcu muhalif politikacıları izlediklerini’ kabul etti, ancak ‘bunun kendisinin bilgisi dışında yapıldığını ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını’ söyledi.

Maria del Pilar Hurtado, DAS’ın onurunu korumak amacıyla görevinden istifa ettiğini kaydetti.

İstihbarat skandalı, iki gün önce, izlenen muhalifler arasında olduğu anlaşılan senatör Gustavo Petro’nun suçlayıcı açıklamalarıyla patlak vermişti. (BBC)

FOTOĞRAF: Devlet Başkanı Alvaro Uribe

1180720cookie-checkUribe solcu muhalifleri izletmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.