Usta kalemden yeni roman: Capon Çayevi

Yazarımız Mahmut Şenol, Capon Çayevi‘nde insanın masumiyet ve şeytanlık sınırlarını araştırıyor.

Mahmut Şenol’un 7. kitabı olan Capon Çayevi, Ayrıntı Yayınları tarafından basılıp yayımlandı. Romanında insanın masumiyet ve kötülük arasında gezinen ruh hallerini incelemiş bulunan Şenol, her zamanki mizah ve hiciv edebiyatına ait kalem ustalığını İstanbul Türkçesi’nin sonsuz deyişlerine, argo ve söyleyiş biçimlerine yer verip okuruna ulaşıyor.

Açık Gazete, Cumhuriyet ve BirGün gazetelerinde dışhaberler yorum ve yazılarıyla son yıllarda yer alan Şenol’un Mahmudiye Üçlemesi olarak vurguladığı serinin ikinci kitabı Capon Çayevi, bu serinin ilk kitabı Çerkes Âdil Paşa’nın Tahsildarlık Günleri başlıklı romanıyla zaman zaman kesişip örtüşen hikâye ve kurgu dokusuyla okura bir taşra romanı olarak sunuluyor.

Tamamen bağımsız bir kurgusu bulunan Capon Çayevi’nde Nuridin adlı bir çaycının acı sonla biten hikâyesini toplumsal eleştiri terazisinde tartıp insanın iç dünyasındaki sarsıntıları ele alan Şenol, bu roman kahramanını tanıtırken, ¨Hiç kimse asla masum değildir, herkesin işlediği veya işleyeceği bir günâh vardır!¨ diye konuşuyor.

Şenol’un romanını yazarken kullandığı ¨Akıl Defteri¨nden bir paragrafı da kitap girişine kullanmış bulunan Ayrıntı Yayınları’nın editörü böylece roman hakkında okura daha baştan bir ipucu vermeyi unutmadı:

¨Benim romanlarım bir ölçüde Pieter Bruegel’in resimlerini kâğıda aktarıp temize geçmek gibidir. Hollandalı ressamın tablolarını görüyorum kendi yazdıklarımda ve kitaplarımdaki hikâyeler, karakterler, mekân ve zamanın ilişkisi, hatta kullandığım dil Bruegel resimlerine benzer; şenlikli ve zalimânedir her şey… Berbat ve şâhane, zor ve kolay, yalan ve dürüstlük, ihanet ve sadakat, alay ve gurur, âdi ve yüce, hatta dev ve cüce içiçedir bende…¨

Yazar:Mahmut Şenol
Sayfa Sayısı: 320
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ayrıntı Yayınevi

AÇIK GAZETE: Yazarımız Mahmut Şenol’u üretkenliği ve edebiyata yeni roman kazandırmasını kutluyoruz. İyi ki varsın Mahmut Şenol… Romanlarındaki kahramanlarınla birlikte ömrüne bereket…

718740cookie-checkUsta kalemden yeni roman: Capon Çayevi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.