Utanmaz teklif: Zerkavi’ye ilaç vermeyin

Rumsfeld, son bilgilere göre Zerkavi’nin Irak’ta olduğunu, ”komşu ülkelerden birisinin Zerkavi’yi kabul etmesi, tıbbi destek vermesi ya da barındırmasının, El Kaide’ye destek vermesi anlamına geleceğini” belirtti.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ ABD’YE ELEŞTİRİSİNİ YİNELEDİ  
 
Öte yandan Uluslararası Af Örgütü, ABD Başkanı George Bush’un, örgütün ABD raporuyla ilgili bölümüne olumsuz tepkisine karşılık ABD’ye eleştirilerini yineledi.

Örgüt, ABD’nin, ”terörle savaş” çerçevesinde yürütülen gözaltı politikaları ve uygulamalarıyla ilgili kaygıları gidermek için bir şey yapmadığını tekrarladı. 

Örgütten yapılan açıklamada, ABD’nin, Guantanamo üssünde, insanları, terör sanığı olarak gerekçesiz, yargılanmaksızın ve yargı usullerine erişimlerine izin verilmeksizin keyfi olarak tecritte tuttuğu tekrar edildi. Açıklamada, Amerikan Yüksek Mahkemesi’nin geçen yıl verdiği karara rağmen, tek bir tutsağın bile gözaltında tutulmasının yasallığının mahkeme tarafından sorgulanmadığı kaydedildi. 

Örgüt açıklamasında, ”Guantanamo, öykünün sadece görünen tarafı. ABD’nin, Afganistan’dan Irak’a ve daha bilmediğimiz yerlerde insanların gizli ya da hiçbir hukuki çerçeveye uymayan koşullarda tutulduğu gözaltı merkezleri ağına sahip olduğuna dair kanıtlar artıyor” denildi.

1107680cookie-checkUtanmaz teklif: Zerkavi’ye ilaç vermeyin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.