Uğur Mumcu hasretle anıldı

Uğur Mumcu’nun Sokağı’ndaki törene katılan sevenleri ellerinde fotoğrafları ve karanfillerle ”Atatürk gençliği görev başında”, ”Ya İstiklal ya ölüm tam bağımsız Türkiye”, ”Atatürk gençliği görev başında”, ”Devrim şehitleri ölümsüzdür” şeklinde slogan attılar. Katılımcılar ellerinde ””Ergenekon tertibinizden ve tutuklamalarınızdan korkmuyoruz. Çünkü biz Uğur Mumcuyuz”, ”Cumhuriyetin bekçileriyiz” yazılı dövizler taşıdılar.


Törene, Mumcu’nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile kızı Özge Mumcu; CHP’den Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Genel Sekreteri Önder Sav, Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile bazı milletvekilleri, değişik sivil toplum örgütü temsilcileri ile İşçi Partililer, Cumhuriyet okurları ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri katıldı.


Ankara Çoksesli Müzik Derneği Çocuk Korosu’nun konserinin ardından, Güldal Mumcu ve Özge Mumcu, Uğur Mumcu Anıtı’na çiçek, mum ve nar bıraktı. Daha sonra Uğur Mumcu ve suikastlar sonucu hayatını kaybeden tüm aydınların anısına saygı duruşu yapıldı.


KABRİ BAŞINDA TÖREN


Daha sonra Uğur Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında tören düzenlendi. Buradaki törene eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ve vatandaşlar katıldı.


Edirne, Samsun, Muğla, Zonguldak ve Denizli’de de Uğur Mumcu’yu anma törenleri düzenlendi.


DİSK BAŞKANI: AYDINYATILAMADI


Öte yandan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, “Uğur Mumcu cinayetinin 24 Ocak 1993’ten bu yana ne yazık ki bütün bağlantılarıyla aydınlatılamadığını” söyledi.


Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, bombalı suikast sonucu yaşamını yitirmesinin 16. yılında Uğur Mumcu’yu bir kez daha hasretle andıklarını belirtti.


Mumcu’nun, “Türkiye’de yıllar önce planlı bir politikanın adım adım uygulamaya geçildiğini ilk söyleyenler arasında olduğunu”, “Susurluk’u, tarikat, rabıta ve yolsuzlukları ortaya çıkardığını” ifade eden Çelebi, Mumcu’nun işaret ettiği tehlikelerin birer birer yaşamda insanların karşısına dikildiğini kaydetti.


Çelebi,”Türkiye’de aydınlıktan gözleri kamaşanların, ülkeyi koyu karanlıklarına hapsetmek için karanlığın ortasında bir meşale gibi ortalığı aydınlatan ’mumları’ birer birer söndürmeye başladıklarını” savundu.


Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 16 yıl geçtiğini anımsatan Çelebi, “24 Ocak 1993’ten bu yana, ne yazık ki, bu cinayet bütün bağlantılarıyla aydınlatılamadı ama 16 yıl önce Uğur Mumcu’yu uğurlayan yüz binler, bu oyunun tutmayacağına, özgür ve demokratik bir ülkede bir arada yaşamaya devam edeceklerine yürekten inanıyorlar. Ülkemizin üzerindeki bu karanlık ablukanın uzak olmayan bir gün mutlaka dağıtılacağı umudunu biz de yüreğimizde koruyor, yaşam tarzıyla, yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlık ilişkilerin arka planını yansıtmaktan canı pahasına çekinmeyen yürekli insan Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz” dedi.

1072340cookie-checkUğur Mumcu hasretle anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.