Uğurlar olsun Zilan…

Budak’ın son yolculuğuna Avrupa’nın dört bir yanından da gelen bine yakın akraba, dost ve yakınları katıldı…


Budak Londra’da tedavi gördüğü The Royal Marsden Hastanesi’nde 23 Haziran’ın ilk saatlerinde yaşamını yitirmişti.


Geçen Pazar günü Komkar’da anma günü yapılan Zilan Budak 29 Haziran Perşembe Günü de Sidcup Cemetary’de gözyaşları arasında toprağa verildi.


DÖRT BİR YANDAN GELDİLER


Budak’ın yaklaşık bine yakın eşi ve dostu son yolculuğa eşlik etti. Başta Türkiye olmak üzere Almanya, Belçika, İsveç, İsviçre, Hollanda ve Danimarka’dan gelen pek çok pek dost ve akrabası da Budak’a karşı son görevlerini yerine getirdi. 


Göçmen ve sığınmacı derneklerinden Komkar, Halkevi, Fed Bir, Day Mer, Yüz Çiçek Kültür Merkezi, Tohum Kültür Merkezi üyeleri de cenazede hazır bulundu.


Budak’ın avukat ve çevirmen arkadaşları ile tercümanlık yaparak yardımına koştuğu bazı sığınmacıların cenazede kalabalık bir gurup oluşturduğu gözlendi.


EŞİNDEN TEŞEKKÜR


Cenazede taziyeleri kabul eden Zilan Budak’ın eşi Diyar Budak, Zilan’ın 3 yıl boyunca tedavi gördüğünü ve bir devrimciye yakışırcasına asla pes etmediğini söyledi.


Acılı eş, “Bu acılı günde bizleri yalnız bırakmayan, telefon eden, çiçek gönderen dostlarımıza ailecek gönülden teşekkür ediyoruz. Hepimizin başı sağolsun…” dedi.




ZİLAN BUDAK


1963’de Bingöl’de doğan Zilan 12 Eylül karanlığında diğer aile üyeleriyle birlikte yurtdışına çıkmak zorunda kalmış ve 1986’da Londra’ya yerleşmişti.


İngiltere’de kurduğu ikinci yaşamında da insanların özgür ve kardeşce yaşayabilmesi için mücadelesini sürdüren Zilan, toplumsal çalışmaları ve yardımseverliğiyle de tanınıyor.


Komkar Başkanı Diyar Budak ile evli olan Zilan Budak’ın Miran (8) adlı bir oğlu ve Lorin (4) adlı bir kızı bulunuyor.


AÇIK GAZETE: Yalnızca ölüme yenilen iyi ve yiğit insan Zilan’ı yitirmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Acılı ailesine başsağlığı diliyoruz.


 


 


 

792390cookie-checkUğurlar olsun Zilan…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.