Uyumadığı zaman deprem yaratıyor

Lemi Bilgin’den boşalan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne vekaleten atanan Dramaturg Mine Acar görevine bugün başladı. Acar’ın görevi başlamasıyla birlikte DT’den istifalar oldu.


Genel Müdür yardımcıları Sabri Özmener ve Tamer Levent, Başdramaturg, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Edebi Kurul sanatçı temsilcileri ile Ankara, Sivas, Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Van ve Konya devlet tiyatroları müdürleri istifa etti.


Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Mehmet Ege, ”Genel Müdürlük makamına birikimi, eğitimi, görevi, deneyimi ile tartışılır bir adayın getirilişi, elbette ki devlet tiyatrosunun gerek sanatçılarından gerekse idari kademelerde görev yapan sanatçı-bürokratlarından hak ettiği karşılığı alacaktır” görüşünü dile getirdi. 


”Dileriz ki bakanlık tüm hukuk ve sanatsal işleyiş kurallarını zorlayan bu davranışından en kısa sürede vazgeçer” diyen Ege, genel müdür atamasının, devlet tiyatroları sanatçılarının katıldığı eğilim yoklamasıyla saptanacak adaylar arasında yapılması gerektiğini söyledi.

1023820cookie-checkUyumadığı zaman deprem yaratıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.