Uyuşturucu çeteleri 7 can daha aldı

Dün sabah 10.00 sularında elleri silahlı, kırmızı bereli ve askeri giyimli saldırganlar iki ayrı polis merkezine gelerek silah teftişi yapacaklarını söyledikten sonra birinci polis merkezinde 3 polis müfettişini, ardindan da 11.00 sularında diğer bir merkezde 2 sekreter, 2 polis memuru ve 1 polis müfettişini öldürdü. Baskınlar sırasında saldırganlardan askeri elbiseli olmayan iki kişinin de yaşanan katliamı kameraya çektiği bildirildi.
 
1950li yıllardan başlayarak Hollywood yıldızlarının akınına uğrayan küçük, tropikal bir balıkçı kasabası olan Acapulco, son yıllarda uyuşturucu çetelerinin hesaplaştığı büyük bir şehre dönüştü. Her hafta bir öldürülme haberiyle manşetlerde yerini alan Acapulco’da geçen hafta da, çöp tenekelerinde parçalara ayrılarak torbalara konmuş kimliği belirlenemeyen bir ceset bulunmuştu. Bu hesaplaşma ve intikam oyunlarından çok sıkılmış ve yorulmuş Acapulco belediye başkanı “ Artık şiddet istemiyorum. Yeter artık bu kirli işleri şehrimizde istemiyoruz” diye açıklama yaptı.

Cinayetlerden sonra Devlet Baskanı Felipe Calderon acil bir toplantı düzenledi ve 4 ayrı eyalette; Guerrero, Michoacan, Sinaloa ve Tijuana’da tüm askeri ve polis birimlerine alarm verildi.

Calderon’un, 1 Aralık’da devlet başkanlığı görevini teslim almasından sonra uyuşturucu hesaplaşmalarının yaşandığı ve geçen yıl 2 bin kişinin öldürüldüğü şiddet yaşanan bütün eyaletlere binlerce asker gönderilmişti. Sadece Ocak ayında 8bin asker ve federal polis uyuşturucu yollarını ve uyuşturucu ekilen tarlaları ortaya çıkarmak için Acapulco’ya gönderilmişti.

Biri kuzeybatı’da, diğeri ise kuzeydoğuda bulunan Meksika uyuşturu çetelerinden en büyük ikisi arasında yaşanan kanlı hesaplaşmalar genellikle uyuşturucu trafiğinin gerçekleştirildiği yollar ve kasabalardaki kontrolu ele gecirmek adına yapılıyor.

Geçen Salı günü de, Meksika’nin kuzeydoğusunda bulunan Culiacán şehrinde Meksika’nin en çok aranan isimlerinden birisi olan çetebaşı ve tetikçi Joaquin Guzman “Chapo”, üst düzeyli bir polis memurunu öldürmüştü.

Ocak ayında Meksika genelinde uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı 190 cinayet istatistiği bulunuyor.

1145910cookie-checkUyuşturucu çeteleri 7 can daha aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.