‘Uyuşturucu meraktan yıkıma dönüşür..’

Dr. Teoman Sırrı, uyuşturucunun “merakla” başladığını ve birkaç hafta içinde bağımlılık yapmaya başladığını söyledi.


Anadolu Halk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen  “Uyuşturucunun Belirtileri Bırakma ve Etkisinde Kurtulma Yöntemleri” konulu konferansa katılan Dr. Teoman Sırrı, ailelere seslenerek, “Merakla başlayan uyuşturucu, birkaç hafta içinde bağımlılık yapmaya başlıyor. Gençlerin birçoğu, esrar kullanıyor. Sigaraya benzediği için aileler fark edemiyor. Lütfen çocuklarınızı kontrol altında tutun” dedi.


Anadolu Halk Kültür Merkezi tarafından uyuşturucu ve suça karşı ortak mücadele yürütülmesi amacıyla başlatılan “Gençlerimiz geleceğimiz, geleceğimize sahip çıkalım” adlı kampanya, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.


Geçtiğimiz Pazar günü dernek merkezinde düzenlenen uyuşturucu konulu konferansa, Dr. Teoman Sırrı, Muhafazakar Partisi Stoke Newington Bölge Milletvekili Adayı Ertan Hürer, eğitimci Ertuğrul Mehmet, Haringey Uyuşturucu Danışma Servisi Görevlisi Betül Barış, Anadolu Halk Kültür Merkezi yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda aile, çocuklarıyla birlikte katıldı.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Teoman Sırrı, uyuşturucunun bağımlılık sürecine değinerek, “Üçüncü haftadan sonra kişi, artık bir uyuşturucu bağımlısı olarak hayatını sürdürüyor. Gençler arasında en çok kullanılan uyuşturucu türü esrardır. Esrar neden çok kullanılıyor? Çünkü ucuz ve her yerde bulunuyor. Özelikle ailelerin esrara çok dikkat etmeleri gerekiyor. Esrar, gençler arasında sigara niyetine içiliyor. Aileler de bunun farkına varamıyor” diye konuştu.


Esrar kullanan bir kişinin beynine kan gitmediğini ve cinsel yaşamının da  zayıfladığına dikkat çeken Sırrı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İngiltere’de her yıl sigaradan 250-300 bin,  alkolden 30-40 bin, esrar ve kokainden de iki bin 500 kişi hayatını kaybediyor. Lütfen, toplum olarak çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkalım. Uyuşturucu kaynaklı suçlardan binlerce gencimiz cezaevinde bulunuyor. Herkesin duyarlı olmasını istiyorum” dedi.


“İHMALE GELMEZ”


Günümüzde, gençliğin yaşamını tehdit eden en önemli unsurlardan birinin uyuşturucu olduğunu ve uyuşturucunun insan yaşamını “zehirlediğini” ifade eden Sırrı, özellikle Avrupa’da gün geçtikçe uyuşturucu kullanım oranının artığını ve bu sebeple çocuklarını kaybeden aileler, hapishanelere düşenler ve kliniklerde tedavi görenlerin sayısında büyük artış yaşandığını söyledi.


Sırrı, “Çeşitli sebepleri olan ve özellikle bizim toplumumuzda üzerine gidilmesi gereken bir sorunken saklanmaya çalışılan bu uyuşturucu zehirine karşı bilinçli olmak, ona karşı mücadele edebilmek, yine onları tanımak ve yol açtığı zararları öğrenmekle başlamaktadır” dedi.


Uyuşturucudan korunmada en büyük vazifenin aileye düştüğünü kaydeden Sırrı, “Aile, toplumun temel çekirdeğidir. En başta anne ve baba, çocuklara örnek olmalıdır. Çocuklar, her türlü sıkıntı ve problemlerini öncelikle anne ve babalarına açabilmelidirler. Problemlerin ilk defa aile büyüklerince değerlendirilmeleri şarttır. Sevgiyi ve mutluluğu, muhakkak ki kendi yuvalarında aramalıdırlar” dedi.

778460cookie-check‘Uyuşturucu meraktan yıkıma dönüşür..’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.