Uyuşturucu satıcısının aylığı 16 milyon $

Enstitünün yaptığı araştırmaya göre, başkentin İztapalapa bölgesinde son 6 yıl içerisinde 400 ton kokain depolandı ve satıldı. Uyuşturucu şebekesi, satılan her 900gr. kokainden  70 bin dólar kazanıyor.

Torbacılar ve uyuşturucu satan dükkanlar tarafindan, sentetik haplar ve esrar haricinde günde 1500 torba kokain pazarlanıyor.

Inacipe’nin raporuna göre, satış noktalarını haftada 250 dólar karşılığında bağımlı gençler kontrol ediyor. Uyuşturucu satan dükkanın çevresinde yaklaşık 12 saat çalışan bu gençler, dükkanın güvenliğinden sorumlu oldukları için ellerinde 3 km kapsama alanı olan telsizlerle  olası bir tehlikeyi duyuruyorlar. Yalnızca İztapalapa bölgesinde uyuşturucu sattığı bilinen 400 dükkan bulunuyor.

Şebekenin bu kadar basarılı olması, çevredeki neredeyse hepsi yoksul ve ve alternatifi olmayan bağımlı genç ve ergen çocukların uyuşturucu işine bulaştırılmış olmasına  bağlanıyor. Bu bölgede 512 mahalle bulunuyor ve bunlardan 65’i neredeyse güvenlik güçlerinin giremediği ve uyuşturucu ticaretinin  çok yoğun olarak yapıldığı yerler. Yine bu mahalleler arasında araba hırsızlığı, kapkaççılık, çalıntı mal satışları, silah ticareti gibi uzmanlığı olan bölgeler de bulunuyor. Yüksek suç oranlarının bulunduğu tüm bu mahallelerde mutlaka uyuşturucu satış noktaları bulunuyor.


 

1148440cookie-checkUyuşturucu satıcısının aylığı 16 milyon $

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.