Uyuşturucu yaşı 11’e indi

İtalya’da yapılan bir araştırma uyuşturucu madde kullanma yaşının 11’e indiğini ortaya koydu. Araştırma, uyuşturucu madde kullanımının 5 yıl önce 1999’da ortalama 25-34 yaş grubunda yoğunlaştığını, 2005’de ise bu ortalamanın 15-19 yaş grubuna indiği gerçeğini yansıttı.

Konunun uzmanları, uyuşturucu dünyasının köklü bir değişime uğradığını, bu değişimin hem madde bağımlılarında hem de uyuşturucu madde satan ve bu işin ticaretini yapan kişilerde gözlendiğine dikkat çekti.

Uyuşturucu maddelerin geçmiş yıllara oranla çok daha ekonomik fiyatlara satın alınabildiğine dikkat çeken uzmanlar, bunun da küçük yaştaki madde bağımlılarının sayısının anlamlı bir biçimde artmasında rol oynadığını vurguladı. İtalya’da bir doz eroin 5 avro, bir doz kokain 50 avro, bir adet ecstazy 5-10 avro’dan alıcı buluyor. Her üç gençten birinin uyuşturucu madde kullandığını ortaya koyan araştırma, madde bağımlısı gençlerin çoğunlukla tek çocuklar, anne ve babalarının yeterince ilgilenmediği ve yalnızlık çeken gençler olduğunu da ortaya koydu.

Gençler uyuşturucu madde kullanımında genelde kafe-barlar, diskotekler, park ve bahçeler, stadlar ve sokakları tercih ediyor. Araştyrmanın ortaya koyduğu bir başka gerçek ise, kokain bağımlılarının evi, ecstazy’i tercih edenlerin diskotekleri kullandığı  oldu. Ayrıca kadınların erkeklere oranla üç kat daha fazla hap içtikleri de anlaşıldı. Daha genel bir sınıflamayla kokainin çoğunlukla erkekler, ecstazynin ise kadınlar tarafyndan kullanıldığı oldu.

Uzmanlar 11-15 yaş grubunda artan uyuşturucu madde kullanımının aşırılıkları olarak okulda başarılı, spor yapan, eğitimli ve kültürlü ailelerin çocukları arasında yayıldığı dikkat çekti.

 

1108410cookie-checkUyuşturucu yaşı 11’e indi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.