Uyuşturucuda rekor yakalama

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son yıllarda kaçakçılıkla mücadele kapsamında bir taraftan sınır kapılarını modernize eden, diğer taraftan teknolojik altyapısını sürekli geliştiren ve personeline bu kapsamda hizmet içi eğitim veren Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmaların karşılığını almaya başladı. Bir çok sınır kapısı x-ray cihazları, IONSCAN uyuşturucu tespit cihazları, fibereskop ve videoskop gibi en son teknoloji ürünlerle donatıldı.


Yapılan çalışmalar sonucu geçen yıl ele geçirilen toplam 2 ton 722 kilo eroin ile rekor kıran gümrük muhafaza ekipleri, bu yıl yeni bir rekora daha imza attı. 2008 yılının 11 aylık döneminde ele geçirilen 3 ton 831 kilo eroin, ”Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce 1 yıl içinde yakalanan en büyük miktar” olarak kayıtlara geçti.


Esrar, afyon sakızı ve kokainin de aralarında bulunduğu toplam uyuşturucu miktarı ise 4 ton 463 kilogram oldu. Yetkililer, bu rakamın tüm Avrupa gümrük kapılarında ele geçirilen uyuşturucu miktarından fazla olduğunu belirtti.


Toplam 3 ton 831 kilo eroinin yüzde 85’i olan 3 ton 257 kilo, Türkiye’nin doğu ve batısındaki Gürbulak ve Edirne’deki sınır kapılarında ele geçirildi.

1070970cookie-checkUyuşturucuda rekor yakalama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.