‘Uzaktan aşkın’ kimyası bulundu

Âşıkların, bir araya gelebilmek için çaba harcamalarıyla, ilişkilerinde daha güvenli, daha uzun ömürlü davrandıkları 10 bin civarında denek üzerinde yapılan incelemelerle ortaya çıktı. Uzaktan aşka ilişkin olarak insan bedeninin ürettiği özel bir hormonun varlığından bu çalışmayla ilk kez karşılaşılmış oldu.

Purdue’lü profesörlerden Mary Carole Pistole’un akademik çalışma sonuçlarına bağlı olarak yapılan açıklamaya göre, uzaktan süren aşk ilişkisinde taraflar, bir arada olmaları durumundaki süreye oranla daha fazla ilişki kurdukları, daha fazla mutlu oldukları saptandı.

Telefon, internet ve diğer iletişim araçlarıyla yapılan söyleşilerin uzaktan sürdürülen ilişkiye renk ve devamlılık isteği kattığını açıklayan Profesör Pistole, aşkın yakın ilişkiyle tükendiği, bunun yerine uzaklaşılmakla artan bir ters ilinti içinde olduğunu belirtti.

2005 yılının Kasım ayında tamamlanan araştırmanın sonuçlarına bakılırsa, gerçek romantizm eşlerin bir araya gelmemesiyle artıyordu. Bu yönde görüş bildiren, yine aynı üniversitenin bu araştırmalarına katılmış olan öğrencilerinden kızlı, erkekli bir grup toplu olarak yaptıkları açıklamada, “Uzaktan sevmekle aşkın güzelliği ortaya çıkıyor, yakınlaştıkca dev aynasında görürü gibi sevgilinizin burnundaki sivilceyi fark ediyorsunuz Bu da çekilir, katlanılır bir şey değil, âşıklar için!” biçiminde konuştular.

1123620cookie-check‘Uzaktan aşkın’ kimyası bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.