Uzaktan atanacak bakanlar karıştı

Tarım Bakanlığı’na atanan Kanadalı bir İtalyan asıllı profesör tam yola çıkacakken, isim benzerliği olan Roma Üniversitesi hocalarından bir başkası da aynı göreve atandı.

Kanada’nın Ontario Eyaleti’ndeki Guelph Üniversitesi’nde görevli İtalyan profesör Francesco Braga’nın İtalya’daki yeni kurulan kabineye Tarım Bakanı olarak atandığı haberi telefonla kendisine Roma’dan bildirildi. Otuz yıldan bu yana Kanada’da yaşamakta olan profesör Braga, ¨Vatan görevi ise gideriz, demek ki bana ihtiyaç duyulmuştur¨ diye kaderine rıza gösterip valiz toplamaya başladığı sırada, durum kısa sürede anlaşıldı. Gerçekte beklenen Tarım Bakanı bu Braga değil, bir başka Braga idi.

Roma’daki Mario Monti başkanlığında kurulan yeni hükümetin tarım bakanlığı kadrosuna aslında Roma Üniversitesi hocalarından Franco Braga atanmıştı ve isim benzerliğinden dolayı karıştırılıp Toronto’da bulunan öteki Braga’nın telefonla aranmasına, haydi kalk gel denmesine ve ayaklanmasına neden olunmuştu.

Ne var ki Romalı profesör Franco deprem mühendisliği üzerine akademik bir geçmişe sahip bulunuyordu ve aslında tarım bakanı özelliğine hâiz olan Kanadalı profesör idi. Şimdi, Roma’daki hükümet atama işini yapan komitenin üyeleri kara kara düşünüyor, birisi tarımcı olup bakan olamayan, ötekisi depremci olup bakan olan ve isim benzerlikleri bulunan bu iki hocanın gönlünü almaya çalışıyor.

1533740cookie-checkUzaktan atanacak bakanlar karıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.