Uzatmalı sevgililer evleniyor

Anavatan Partisi 10. Olağan Büyük Kongresi ile DP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi çalışmalarına başladı. Atatürk Spor Salonu’ndaki kongrede, divan başkanlığına Anavatan Genel Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Uğur Ener seçildi.
ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper, açılış konuşmasında, kongreyle birlikte tarihi bir an yaşandığını söyledi.

Kongrede, iki kardeş partinin birleşmesine şahit olunacağını ifade eden Tunçsiper, ”Değerli emekçiler, sizin için bütünleşiyor, sizin için geliyoruz” dedi.

Kongrede ilk olarak Demokrat Partinin Adnan Menderes ile başlayan ve bugüne kadar devam eden çalışmalarıyla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anavatan Partisi’nin, Demokrat Parti ile birleşme kararı alması beklenen ve ”Türkiye Birleşiyor” sloganıyla yapılan kongre salonda, eski cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel’in yan yana fotoğraflarının bulunduğu dev poster asıldı.
Konuşmaların yapılacağı platformun arkasında ise ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun ile DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un fotoğrafları yer aldı. Salonda, sık sık ”Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı” ile ”Memleketim” adlı şarkı seslendirildi.
Salonda, ”Lafa gelince çok, işe gelince yok”, ”İşsizlik yakıyor, hükümet bakıyor”, ”Kutuplaşan Türkiye’nin kucaklaşan partisi”, ”Çaresizliğin çaresi millettir”, ”Onlar ayrıştırır, biz birleştiririz”, ”Merkezde birlik, ülkede dirlik”, ”At gibi koşup, arı gibi sokacağız” yazılı pankartlar dikkati çekti.

Kongrede, partinin DP ile birleşmesi amacıyla tüzel kişiliğinin sona ermesi delegelerin oyuna sunulacak.

ANAVATAN 10. Olağan Kongresi’nin ardından toplanacak DP’nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde delegeler, iki partinin DP adı altında birleşmesi için oy kullanacak.

Anavatan Partisi, 20 Mayıs 1983’te kurulmuştu.

DP KONGRESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

DP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi çalışmalarına başladı.

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongrede, divan başkanlığına Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik seçildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

DP’nin Olağanüstü Büyük Kongresi, aynı salonda yapılan ANAVATAN’ın kongresine ara verilmesinin ardından başladı.

1222920cookie-checkUzatmalı sevgililer evleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.