12 C
Istanbul
Saturday, April 20, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Üzerinden 26 yıl geçti… Madımak Katliamı’nın ateşi hâlâ sönmedi

Üzerinden 26 yıl geçti… Madımak Katliamı’nın ateşi hâlâ sönmedi

2 Temmuz 1993’te gerçekleşen katliamın yıl dönümü dolayısıyla yarın Sivas’ta anma etkinlikleri düzenlenecek.

Sivas’ta meydana gelen ve aralarında sanatçı, aydın ve çocukların da bulunduğu 35 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Katliamı’nın üzerinden 26 yıl geçti.

2 Temmuz 1993’te gerçekleşen katliamın yıl dönümü dolayısıyla yarın Sivas’ta anma etkinlikleri düzenlenecek.

Anma komitesi adına Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’ye açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi Başkanı Hidayet Yıldırım, Alevilerin ve katliam mağdurlarının Madımak Otelinin müze taleplerinin yerine getirilmediğine dikkat çekti. Madımak Katliamını yapanların Avrupa’ya kaçtığı için hakim karşısına çıkarılamadığını, yargılamaların sonuçlanmadığını belirten yıldırım, ülkeyi yöneten iktidarın Madımak Katliamını unutturmak için elinden geleni yaptığını, 26 yıldır kanayan yaralarına tuz döküldüğünü, vicdanlarda Madımak yangınının 26 yıldır sürdüğünü ve Madımak’ın yanmaya devam ettiğini belirtti.

Yıldırım “Madımak’ın utanç müzesi olması için, katillerin isminin anı köşesinden silinmesi için, cem evlerinin yasal statüye kavuşması, asimilasyon politikalarına son verilmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Diyanetin lağvedilmesi için 2 Temmuz’da bir kez daha yürüyeceğiz. Demokrasi, eşitlik, eşit yurttaşlık hakkı için yürüyeceğiz, bizi yönetenlere sesleneceğiz” dedi.

Yıldırım, yarın Seyrantepe’deki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi önünden saat 10:00’da yürüyüşün başlayacağını ve Mevlana Caddesi’nden devam eden yürüyüşün Cumhuriyet Meydanı’ndan Madımak Oteli’nin önünde son bulacağını belirtti.

2311990cookie-checkÜzerinden 26 yıl geçti… Madımak Katliamı’nın ateşi hâlâ sönmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.