‘Uzlaşı neticesi karar çıkacak’

Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Başbakan Erdoğan, Arınç ile yaptığı görüşmede, ”Cumhurbaşkanlığı konusunda bir uzlaşma olup olmadığı sorusu üzerine, ”Sayın Meclis Başkanımız ile bizim uzlaşma noktasında herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Böyle bir şey zaten söz konusu değil” dedi.


Başbakan Erdoğan, bugün TBMM Danışma Kurulu toplantısı yapılacağını dile getirerek, Meclis Başkanı ve grup başkanvekillerinin yapacağı toplantıyla sürecin devam edeceğini kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu:


”Ben de sürece yönelik olarak kendileriyle görüş alışverişinde bulundum. Yoksa isimler konusunda herhangi bir değerlendirmemiz olmadı.”


Adayın bugün açıklanıp açıklanmayacağı sorusunu yanıtlarken de Erdoğan, ”Olabilir, yarın (bugün) olabilir, öbür gün olabilir” karşılığını verdi.


”Kafanızda isim konusu net mi yoksa zamanlamayı mı bekliyorsunuz?” sorusuna da Erdoğan, ”Bana ait olan net” yanıtını verirken, aynı gazetecinin, ”Size dair bir netlik var mı?” sözleri üzerine de ”Diyorum ya net” dedi.


Erdoğan, ”İsmi paylaşmaktan niçin bu kadar tereddüt ediyorsunuz?” sorusuna da ”Benim dışımda tereddüt var da… Grubumda herhangi bir tereddüt yok” dedi.


Başbakan Erdoğan, ”Arınç’ın bir tereddütü var mı?” sorusuna, ”Hayır, herhangi bir tereddüt söz konusu değil” dedi.


AK PARTİ MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR


Öte yandan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) saat 10.30’da toplanacak.Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki toplantıda Cumhurbaşkanlığı Seçim sürecinin değerlendirileceği öğrenildi.
 
BAŞBAKANIN GÖRÜŞMELERİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile görüştü.


İki bakan, Başbakan Erdoğan ile görüşmek üzere Başbakanlık Resim Konutu’na saat 23.10’da giriş yaptılar.


Erdoğan’ın, Devlet Bakanı Çubukçu ile görüşmesi yaklaşık 25 dakika, Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun ile görüşmesi ise 10 dakika sürdü.


 

1041550cookie-check‘Uzlaşı neticesi karar çıkacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.