Uzun yaşamın sırrı

Times, ONS tarafından yayımlanan uluslararası anlaşmadaki sonuçlardan birini haberleştirmiş. Araştırmada dünyadaki nüfus, eğitim ve ekonomik durum karşılaştırılıyor.

Haberde, Japon kadınlarının ekmek ve süt ürünleri yemedikleri, sağlıklı fakat ağır bir rejimle beslendikleri ifade ediliyor. Ancak bu ağır diyetin ödülü, ortalama 86.4 yaşına kadar yaşamaları oluyor.

Gazete, Gerontolog (yaşlılık bilimi uzmanı) Craig Wilcox ile görüşmüş. Okinawa takımadalarında uzun ömrün sırlarını araştıran uzman Wilcox, şu değerlendirmede bulunmuş:

“Haftada, ortalama üç defa balık yiyorlar. Çok fazla tahıl, sebze ve soya ürünü tüketiyorlar. Dünyadaki herkesten daha çok tofu peyniri ve deniz yosunu yiyorlar. Keza mürekkep balığı ve ahtapot tüketimi de çok yüksek. Bu ürünlerde torin yüksektir. Torin de kolesterol ve kan basıncını düşürür.”

Gazete, Japon kültüründe yemeklerin küçük tabaklarda, küçük porsiyonlarda sunulduğunu ve zarifçe yenildiğini belirtiyor. Yemek yerken kısa çubuklar kullanıldığı ifade ediliyor.

776060cookie-checkUzun yaşamın sırrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.