Vaşak’a kaçak avcı kurşunu!

Bölgede bulunan mermer ocağında çalıştığı öğrenilen 29 yaşındaki Hüseyin D. tarafından öldürüldüğü öğrenilen vaşağın sağ ön ayağından av tüfeğiyle vurulduğu tespit edilirken, kaçak avcı toplam 7 bin 310 lira para cezasına çarptırıldı.

BURDUR’DA İKİ AYDA İKİ VAŞAK KATLEDİLDİ

Anadolu’nun nesli kiritik olarak yok olma tehlikesi altında bulunan canlılarından biri olan vaşaklar kaçak avcılığın tehdidi altında. Geçtiğimiz ay Burdur’un Altınyayla ilçesindeki ormanlık alanda av tüfeğiyle vurularak öldürülen vaşağın ardından bu kez de Burdur merkeze bağlı Yaylabeli köyünde bir başka vaşak öldürüldü. Böylece Burdur’da iki ay içinde iki vaşak kaçak avcıların kurbanı oldu.

VAŞAĞI TAVŞAN ZANNEDİP ÖLDÜRMÜŞ

DHA Muhabiri Mesut Madan’ın haberine göre, Yaylabeli köyü Dumlu mevkiindeki bir mermer ocağında çalışan Hüseyin D., önceki vakit geçirmek için avlanmaya çıktı. Çalıların arasında hareket eden vaşağı fark eden Hüseyin D., av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Silah sesi ve vaşağım sesini duyan çevredeki başka bir maden ocağının çalışanları, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü’ne bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, bölgede avlanmaya devam eden Hüseyin D.’yi yakalayarak tüfeğine el koydu. Önce vaşağa ateş etmediğini söyleyen Hüseyin D., daha sonra tavşan zannederek ateş ettiğini söyledi.

7 BİN 310 LİRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Hüseyin D.’ye, 6 bin TL tazminat, avcılık belgesi olmadan avlandığı için 437 TL, koruma altındaki hayvanı avlamaktan 291 TL, avlanma süreleri dışında avlanmaktan 291 TL ve yasak alanda avlanmaktan da 291 TL olmak üzere toplam 7 bin 310 TL idari para cezası uygulandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü’ne getirilen vaşak ise derisi çıkarılarak doldurulacak.

‘SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM’

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, kasım ayından bu yana Burdur’da 2 vaşağın öldürüldüğünü söyledi. İhbar üzerine bölge giden ekiplerin izinsiz avlanan Hüseyin D.’yi yakaladığını belirten Yılmaz, “Hem insan olarak hem kurum olarak söyleyecek söz bulamıyorum. Yaşanan bu olaylar bizim daha yapacak çok işimiz olduğunu gösteriyor. Eğitim faaliyetine çok daha fazla önem vereceğiz. Herkesin doğayı koruması için üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.

Burdur’da son iki ayda iki vaşak kaçak avcılar tarafından öldürüldü

Vaşak

Vaşak

Vaşak

1557370cookie-checkVaşak’a kaçak avcı kurşunu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.