Vakaları görmezden gelen Ziya Selçuk, Eğitim Sen’i suçladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdiği basın toplantısında Eğitim Sen’in Covid-19 yayılan okul sayılarıyla ilgili verdiği bilgiyi ‘istismar’ olarak yorumlarken vaka artışını görmezden geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün uzaktan eğitimle ilgili bilgi vermek için basın toplantısı yaptı.

Toplantıda Eğitim Sen’in Covid-19 yayılan okul sayılarıyla ilgili verdiği bilgi kendisine sorulunca da bu açıklamaları ‘istimar zemini’ olarak yorumladı ve ‘daha zekice açıklamalara ihtiyacımız var’ dedi.

Birgün’den Anıl Varlı’nın haberine göre; Bakan Selçuk kaç okuldaki öğretmene virüs yayıldığı konusuyla ilgiliyse herhangi bir cevap vermedi.

Selçuk’un açıklamalarıyla ilgili BirGün’e değerlendirmelerde bulunan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan “Bakanın sendikamızın yaptığı açıklamaları istismar olarak ifade etmesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz” dedi.

‘Reddediyoruz’
Covid-19 tanısı konulan öğretmenin olduğu 176 okul bulunduğunu hatırlatan Aydoğan şunları ifade etti: “Okulların salgına hazırlıklı olmadığını, 21 Eylül’ de seyreltilmiş ve aşamalı olarak okulların açılacağı açıklamasına rağmen okulların yüz yüze eğitime hazırlıklı olmadığını yaşayarak gördük. MEB; hâlâ salgına karşı etkili, uygulanabilir bir plânlamaya sahip değil, okullar salgına hazırlıksız. Okullarda salgına karşı mücadele etmek eğitim emekçilerine bırakılmış durumda! Milli Eğitim Bakanı’nın sorun yaşanan okullarda alınan önlemleri paylaşması; kamuoyuna yaşanılan kaygıları giderecek açıklamaları yapması gerekirken sendikamızın yaptığı açıklamaları istismar olarak ifade etmesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz.”

‘Bir kez daha uyarıyoruz’
Günlerdir ülkenin her yerinde Eğitim Sen üyelerinin halk sağlığı için çaba harcadıklarını aktaran Aydoğan şöyle devam etti: “MEB’in yapması gerekeni biz yapıyor, yaşamlarımıza sahip çıkıyoruz. MEB’i bir kez daha uyarıyoruz: Öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin sağlığından, gereken önlemleri almaktan sorumlular… Halkın öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçileriyiz. Açıklamalarımıza, içeriğine eğitim emekçileri olarak biz karar veririz. Tarihsel ve toplumsal sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin eğitim hakkına, eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin sağlık hakkına sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

 

2445700cookie-checkVakaları görmezden gelen Ziya Selçuk, Eğitim Sen’i suçladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.