Vali: 1 Mayıs Taksim’de kutlanmayacak

Vali Güler, 1 Mayısta yapılacak etkinlikler dolayısıyla Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, emniyet müdür yardımcıları ve askeri yetkililerle bir araya geldiği güvenlik toplantısının ardından, Cerrah’la birlikte basın toplantısı yaptı.


İstanbul’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlar kanuna göre belirlendiğini belirterek, “Nitekim 1 Mayıs nedeniyle Türk-İş tarafından yapılan müracaat üzerine yasal miting alanlarından Kadıköy’de bu toplantının yapılmasına izin verilmiştir. DİSK’in Taksim alanında bir kitlesel toplantı, büyük bir katılımla bir toplantı yapılması için müracaatı ise Taksim alanının toplantı ve gösteri yürüyüşü alanı olmaması nedeniyle kabul edilmemiştir.”
Vali Güler, Taksim’de yapılmak istenilenin bir “anma toplantısı” olarak değerlendirildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:


“Geçmiş yıllarda olduğu gibi sendika yöneticilerinin Taksim alanında çelenk bırakmaları, saygı duruşunda bulunmaları, sembolik anma yapmalarına herhangi bir mani çıkarılmamaktadır. Buna engel olunmamaktadır. Ancak kendileri bir büyük kitle ile Taksim’de toplantı yapmak istemişlerdir. Buna izin verilmesi mümkün değildir.”
Düşünce ve ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanılmasından yana olduklarını, ancak kanunsuz eylemlere de izin vermelerinin mümkün olmadığını ifade eden Vali Güler, “Bazı illegal grupların bu vesile ile kanunsuz eylemlere tevessül edebilecekleri konusundaki değerlendirmelere göre de gerekli önlemler alınmıştır” dedi.


Vali Güler, miting nedeniyle kentteki vapur ve otobüs seferleri ile trafiğe ilişkin de çeşitli tedbirler alındığını dile getirerek, “Ben herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Kanunsuz herhangi bir eyleme izin verilmeyeceğini ifade ediyorum ve kanunsuz eyleme tevessül edenler bunun sonuçlarına katlanırlar. Özellikle bunu da belirtmek istiyorum” dedi.
Güler, yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağı güzergahlardaki bazı lise ve ilköğretim okullarında 1 günlük tatil kararı alındığını da dile getirerek, “Taksim, Beyoğlu ve Şişli bölgesindeki 26 lise, 15 ilköğretim okulunda, yarın 1 gün süreyle tatil kararı alınmıştır” diye konuştu.

1041970cookie-checkVali: 1 Mayıs Taksim’de kutlanmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.