Vali: 29 yaralı var

Vali Hüseyin Avni Mutlu, 19 gündür eylem yapan genç ve eylemci gruplara 40 dakika boyunca uyarı yapıldığını ve sonrasında müdahele edildiğini söyledi. Vali 29 yaralı olduğunu fakat dış basının bu sayıyı abarttığını öne sürdü. Valiye göre yalnızca yalnızca tek göz operasyonu sözkonusu…

“Gezi Parkı ile yapılan müdahelenin düzgün ve kısa sürede olması memnuniyet vermiştir” diyen Vali, gençlerin uyarı karşısında parkı terkettiğini yalnızca marjinal gurupların direndiğini öne sürdü.

Vali, gençlerin çevre mesajının alındığını ve hukuksal yolların da açık olduğunu vurgulayarak, “Dünden itibaren bugün de dahil olmak üzere başbakan ile görüşen sanatçılar çözüme sıcak bakmalarına karşın Taksim Platformu’nun çağrısıyal Gezi Parkı terkedilmesi önlenmiştir. Akşam üzere 8 civarında uyarılar başlamıştır…” dedi.

Kameraya alınan müdahaleden sonra toparlanan gruplarla polisin çatışmayı sürdürdüğünü belirten Vali, vatandaşların desteğini istedi.

Vali, olayları takip ettiklerini vurgulayarak gençlerin çevresel duyarlılıklarını radikal grupların kötüye kullanmalarına izin vermemesini istedi.

1385880cookie-checkVali: 29 yaralı var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.