Vali türbe açtı, AKP’li Başkan ‘şarlatanlık’ dedi!

AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ise açılışın ardından “Şarlatanlık ve din tüccarlığının popülist karşılığı olabilir ancak önde gidenler ile fetva makamlarının çanak tutmaları Allahın gücüne gider” diye yazdı.

İLAHİ VALİ ŞİMDİ DE ‘İLİM ŞEHRİ DERNEĞİ’ KURDU

İlahi mesaj aldığını söyleyerek Isparta’nın ‘ilimle görevli’ olduğunu öne süren Isparta Valisi Memduh Oğuz, kenti Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam açısından kutsal kent ilan etmişti. Ağustos ayında yaş haddinden emekli olması beklenen Vali Oğuz, ortaya attığı bu tezini, emekliliğinde Isparta’ya yerleşerek kurucu başkanlığını yaptığı ‘İlim Şehri Derneği’ üzerinden sürdüreceğini açıkladı.

TÜRBE DEVLET ELİYLE RESTORE EDİLDİ

Geçtiğimiz yıl Said Nursi’nin yaşadığı Barla beldesindeki evi devlet eliyle restore edilerek kültür evi haline dönüştürülmesini sağlayan Vali Oğuz bu kez de yine İl Özel İdaresi tarafından restore edilen türbenin açılışını yaptı. Fatih Sultan Mehmet’in hocalarından Abdülkadir Hamidi’ye ait olduğu belirtilen Hisar Mahallesi’ndeki türbe, Vali Oğuz’un talimatıyla restore edilmişti. Osmanlı dönemi müderrislerinden olan Kınalızade Ali Efendi’nin dedesi olan Hamidi’nin türbesinin açılış töreni Mehter gösterisiyle başladı.

VALİ OĞUZ: ‘HAMİDİ ISPARTA’NIN MANEVİ SAHİBİ’

Ajans32 sitesinin haberine göre, türbenin açılışında bir konuşma yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Abdülkadir Hamidi’nin Allah dostu ve Isparta’nın manevi sahibi olduğunu belirterek, “Fatih Sultan Mehmet’in hocasının Ispartalı olması büyük şereftir. Burası gelip geçilecek bir yer değil, bir müracaat makamıdır. Kıymetini bilene hayırlı olsun” dedi.

TÜRBE KURDELASINI REKTÖRLE BİRLİKTE KESTİLER

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. İlahilerin okunmasının ardından Vali Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, İşadamı Arif Demir Kurdela keserek türbeyi ziyarete açtı.

MÜLKİ VE ASKERİ ERKAN TAM KADRO TÜRBE AÇILIŞINDA!

Törende AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Mersin İl Jandarma Komutanlığı’na atanan İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, AKP yöneticileri ve daire müdürlerinin yanı sıra mahalle sakinleri de hazır bulundu. Program, Gülcü Mahallesi’nde verilen iftar yemeği ile sona erdi.

AKP’Lİ MECLİS BAŞKANI: ‘ŞARLATANLIK VE DİN TÜCCARLIĞI’

Öte yandan bir süredir Vali Oğuz ile karşılıklı tartışmalar yaşayan AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, türbe açılışının ardından sosyal paylaşım sitesi twitter’da “Şarlatanlık ve din tüccarlığının popülist karşılığı olabilir ancak önde gidenler ile fetva makamlarının çanak tutmaları Allahın gücüne gider” diye yazması dikkat çekti. Zabun’un bu sözleri, Vali Oğuz ile aralarındaki gerginliğin derinleşmesi olarak yorumlandı.

Fotoğraf: Bora Tüfekli

1552730cookie-checkVali türbe açtı, AKP’li Başkan ‘şarlatanlık’ dedi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.