Valilik’ten ‘TEKEL’ uyarısı

Valilik, TÜRK-İŞ, DİSK, TÜRKİYE KAMU-SEN ve KESK’in aldıkları ortak karar çerçevesinde yarın gerçekleştirilecek eylem öncesinde konfederasyonlara tebligatta bulundu.

Vali Yardımcısı Fahri Aykırı imzalı tebligatta, TÜRK-İŞ’e bağlı TEKGIDA-İŞ Sendikasına üye işçilerin Tekel Tütün Fabrikalarının özelleştirilerek kapatılması nedeniyle 15 Aralık 2009’da aileleriyle Ankara’ya gelerek eyleme başladıkları ve eylemi Kızılay Bayındır Sokak ile Tuna Caddesi’nde devam ettirdikleri belirtildi.

”Kanunsuz oturma eylemi ve açık hava toplantısı”na destek vermek amacıyla dört konfederasyon tarafından bağlı sendikaların temsilcilerinin katılacağı bir karar alındığı ifade edilen tebligatta, bu kapsamda yarın saat 11.00’da Ankara’ya gelecek temsilcilerin saat 12.00’da Sakarya Caddesi’nde toplanacağı ve dayanışma amacıyla aynı gece Tekel işçileri ile birlikte, kurulan çadırlarda sabahlayacağı, ertesi gün saat 12.00’da yapılacak kitlesel basın açıklamasıyla illerine uğurlanacaklarına yer verildi.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu çerçevesinde Ankara’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin valilik tarafından önceden belirlendiği ve ilan edildiği anımsatılan tebligatta, şunlar kaydedildi:
”TÜRK-İŞ, DİSK, TÜRKİYE KAMU-SEN ve KESK konfederasyonları olarak organize ettiğiniz eylem her yönüyle 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırıdır.

2911 sayılı Kanun’a göre, tertip heyeti oluşturularak valiliğimize bildirimde bulunulması ve yasal miting alanlarından birisinin talep edilmesi halinde, talebinizin değerlendirileceğini; organize ettiğiniz, yasal olmayan bu eyleme teşebbüs edilmesi halinde meydana gelebilecek olaylardan ve doğabilecek zararlardan konfederasyonlarınızın, sendikalarınızın ve eyleme katılanların sorumlu olacağı gibi hakkınızda gerekli yasal işlemin yapılacağını bildiririz.”
Tebligat, dört konfederasyonun yanı sıra Tekgıda-İş Sendikasına da iletildi.

TÜRKİYE AYAĞA KALKAR

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eylemdeki TEKEL işçilerinin çadırlarının kaldırılmasını kimsenin denememesin söyleyerek, “Bunun bedeli ağır olur ve bütün Türkiye ayağa kalkar” diye konuştu.

Çelebi, TÜRK-İŞ, DİSK, KESK ve KAMU-SEN yönetici ve temsilcilerinin Tekel işçileriyle dayanışma için bu gece Ankara’ya gideceğini bildirdi. Tekel işçilerine destek amacıyla Beşiktaş İskele Meydanı’nda düzenlenen eylemde konuşan Çelebi, bugün Türkiye’nin birçok ilinde Tekel işçilerinin mücadelesini büyütmek için çeşitli açıklamalar yapıldığını söyledi.
Çelebi, ”Bir kez daha Hükümeti uyarıyoruz. ‘Ay sonuna kadar müsaade, çadırları kaldırmazsanız biz kaldırırız’ dediler. Sakın ha böyle bir denemeye kimse kalkmasın. Bunun bedeli ağır olur ve bütün Türkiye ayağa kalkar” diye konuştu.
Süleyman Çelebi, Tekel işçilerinin mücadelesinin tüm baskı ve tehditlere rağmen devam ettiğini ifade ederek, ”Buradan ulusa sesleniyorum. Herkesi göreve çağırıyorum, Tekel işçileri ile omuz omuza olmak herkesin boynunun borcudur. Bu gece saat 12’de Türk-İş, DİSK, KESK ve Kamu-Sen yönetici ve temsilcileri ülkenin her ilinden yola çıkarak Ankara’da buluşacak ve yiğitçe mücadele veren Tekel işçileriyle nöbette olacak” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekel işçilerine verilen destekten rahatsız olduğunu iddia eden DİSK Genel Başkanı Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Yapılan saldırı sadece Tekel işçilerine yönelik değildir. Bu saldırı, gençlere, emeklilere, tüm işçi grubuna ve işsizlere yapılmış bir saldırıdır. Ellerinde bir silah var. O da şu: ‘Oturun oturduğunuz yerde, size şu kadar ücret veriyoruz daha milyonlarca insan aç’ diyor. Bizi açlıkla ve işsizlikle terbiye edeceğini ve tehditle, baskıyla yıldıracağını düşünüyor. Yılmayacağız, teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz…”

Çelebi, Tekel işçilerinin direnişi sürdükçe mücadelenin içerisinde yer alacaklarını vurgulayarak, ”Tekel işçilerinin direnişini kendi direnişimiz kabul ederek, Hükümet bu soruna çözüm getirene kadar bu işin takipçisi olacağız” dedi.

1234710cookie-checkValilik’ten ‘TEKEL’ uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.