Valiye, ‘Erdoğan’a kaç para harcandı?’ sorusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Anayasa’nın kendisine tanıdığı ‘sorumsuzluk’ ilkesini, ‘cezai ehliyetsizlik ve sınırsız müdahalecilik’ olarak yorumladığının anlaşıldığını öne süre Atıcı, Erdoğan’ın eski partisi olan AKP’nin erimesini durdurmaya çalışarak seçmeni etkilemeye çalıştığını kaydetti.

CHP’Lİ ATICI: ‘ERDOĞAN’IN MİTİNG HARCAMALARI ŞEFFAF DEĞİL’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Bingöl ve Mersin’de düzenlenen mitinglerle halka hitap edecek. Erdoğan’ın, saat 17.00’de Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde Mersinlilere hitap edeceği duyuruldu. Ancak CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin mitingine yönelik harcamaların kaynağının şeffaf olmadığını öne sürerek, Valiliğe başvurdu.

‘SEÇİMLERE ETKİ ETMEYE ÇALIŞIYOR’

Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde Mersin Valiliği’ne başvuran CHP’li Atıcı, Erdoğan’ın mitingi öncesinde yapılan duyuru ve hazırlıklara ilişkin masraflar hakkında bilgi talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Anayasanın kendisine tanıdığı ‘sorumsuzluk’ ilkesini ‘cezai ehliyetsizlik, sınırsız müdahalecilik’ olarak yorumladığının anlaşıldığını öne süren Atıcı, Buna bağlı olarak da 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine yönelik eski partisi lehinde ve muhalefet aleyhinde, mesnetsiz karalamalar yaparak, seçime etki etmeye çalıştığı genel kabul görmektedir.Cumhurbaşkanı, benzer çalışmaları çerçevesinde, 3 Haziran’da Mersin’ gelerek yoğun propaganda yöntemleri kullanılarak, AKP’nin erimesini durdurmaya çalıştığı ve seçmeni etkilemeye çalıştığı Mersin kamuoyu tarafından kabul edildiği görülmektedir” açıklamasında bulundu.

MERSİN VALİLİĞİ’NE ‘ERDOĞAN İÇİN KAÇ PARA HARCANDI’ SORUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin mitingi öncesinde yapılan bilboard, gazete ilanları ve diğer tüm duyuruların masrafları için Mersin Valiliği ya da bağlı kurumlardan herhangi bir harcama yapılıp yapılmadığını soran Atıcı, ayrıca şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

-Cumhurbaşkanı’nın 3 Haziran 2015’te Mersin’de yapacağı mitingle ilgili yapılan tüm hazırlıklar için Mersin dışından gelen ekipler veya kişilerin konaklama ve diğer masrafları için T.C. Mersin Valiliği veya bağlı kurumlardan herhangi bir harcama yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaç liradır?

-Cumhurbaşkanı’nın 3 Haziran 2015’te Mersin’de konuşma yapacağı miting alanının hazırlanmasında T.C. Mersin Valiliği veya bağlı kurumlardan herhangi bir harcama yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaç liradır?

-Cumhurbaşkanı’nın 3 Haziran 2015’te Mersin’de yapacağı miting ile ilgili TV ve radyolarda yapılan reklamlar için T.C. Mersin Valiliği veya bağlı kurumlardan herhangi bir harcama yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaç liradır?

-Cumhurbaşkanı’nın 3 Haziran 2015’te Mersin’de yapacağı miting için çevre il ve ilçelerden vatandaşların taşınması için T.C. Mersin Valiliği veya bağlı kurumlardan herhangi bir harcama yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaç liradır?

-Cumhurbaşkanı’nın 3 Haziran 2015’te Mersin’de yapacağı miting için çevre il ve ilçelerden vatandaşların taşınması için T.C. Mersin Valiliği veya bağlı kurumlardan araç tahsisi yapılmış mıdır?

-Cumhurbaşkanı’nın 3 Haziran 2015’te Mersin’de yapacağı miting için T.C. Mersin Valiliği veya bağlı kurumlardan yapılan harcamaların toplamı kaç liradır?

FOTOĞRAF: CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı

1573300cookie-checkValiye, ‘Erdoğan’a kaç para harcandı?’ sorusu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.