Şövalyelik ünvanı geri alındı

İngiltere’deki gazetelerinin tamamı bugün 2008 yılında batmanın eşiğine gelen İngiltere’nin büyük bankalarından Royal Bank of Scotland’ın (RBS) eski Yönetim Kurulu Başkanı Fred Goodwin’in şövalyelik unvanının geri alınmasını manşete taşıyor.

Çalıştığı şirketlerde yaptığı kesintiler nedeniyle “Öğütücü Fred” lakabı verilen Goodwin için, Times “Yüzkarası ilan edilen Goodwin’in şövalyeliği elinden alındı” manşetini atıyor.

Financial Times, “Sir Fred’in unvanı öğütüldü” başlığıyla çıkarken, Independent “Rezil edildi”, Guardian ise “İtibarı öğütüldü: Sir Fred unvanını yitirdi” manşetini kullanıyor.

Benzer bir başlıkla yayınlanan Daily Telegraph ise başyazısında “Aşağılanma töreninde sırada kim var?” diye soruyor.

‘Günah keçisi’

Şövalyelik unvanı elinden alınan son kişinin Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe olduğunu belirten gazete. “Bu tıpkı 1989 yılında kurşuna dizilmeden bir gün önce unvanı geri alınan Nikolay Çavuşesku’nunki gibi onursal bir sıfattı” diye yazıyor.

Daha önce ise İngiltere’nin sırlarını Ruslara veren casus Anthony Blunt’ın aynı akıbete uğradığını hatırlatan Daily Telegraph, “Kriterler gerçekten istisnaydı: vatan hainliği, zulüm ve despot yönetim. Peki, Goodwin bu tablonun neresinde yer alıyor?” diye soruyor.

Goodwin’in hiçbir suç işlemediğini, ceza almadığını hatırlatan gazete, bu kararın, bir günah keçisi arayışının sonucu olduğunu savunuyor.

840420cookie-checkŞövalyelik ünvanı geri alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.