“Vampirciğim, Boynumdan Azıcık Isırır mısın?”

HBO Tv’de yayınlanan “True Blood” ve sinemalarda gösterilip DVD’si evlerde seyredilen “Twillight” filmleri bu etkiyi yarattı. Şimdi ilkokul çağına kadar tüm Amerikan gençleri birbirlerinin boynuna oyun olsun diye atlıyor ve vampircilik oynuyor.

Bu “şakacıktan” ısırıkların ciddi sorunlar yaratacağı kuşkusuyla Eyaletlerde sağlık birimleri merkezden gelen talimatlarla uyarılırken, basın doktorlara danışma yoluna gitti. Şu sıralarda, yerel ve ulusal basın organlarında “şakacıktan vampir ısırıklarının nelere yol açabileceği” üzerine arka arkaya yazılar çıkıyor.

Vampir ısırıkları üzerine uzman görünen Dr.Jennifer Ashton, ısırıkla şaka olmayacağını belirtti. Bu durumda gençlerin bir doktora ya da acil servise gitmemesi söz konusu olursa anne ve babaların derhal harekete geçmesini öneren Dr.Ashton, acilen alınması gereken önlemleri de bire birer sıraladı. Buna göre vampir şakasıyla boynundan ısırılan birisinin ilk yapacağı şey bölgeyi sabunla yıkamak olmalıydı ve hemen acil servise koşturmalıydı.

1506190cookie-check“Vampirciğim, Boynumdan Azıcık Isırır mısın?”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.