Van turizmine AB desteği

AB MEDA fonlarıyla desteklenen ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Muş, Bitlis, Van ve Hakkari illerinde uygulanan Doğu Anadolu Kalkınma Programı Turizm ve Çevre Bileşeni Hibe Programı Kapsamında Van’daki kalkınma düzeyini arttırmak amacıyla hazırlanan “Van’ın Turistik Değerleri Ortaya Çıkıyor Projesi”  AB’den finansman desteği almaya hak kazandı.


12 aylık bir süre zarfını kapsıyan projede Ergin Sarı’nın  koordinatörlüğünde, 2 uzman ve bir de sekreter olmak üzere 4 kişi görev alacak.
 
Koordinatör Ergin sarı’dan edinilen bilgilere göre ,Van Ticaret Ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde yürütülecek olan projeye Van Turizm İl Müdürlüğü iştirakçi olarak destek verecek. Proje ile ,Van’ın turizme yönelik tarihi ve kültürel yapısının sistemli ve bir bütün olarak tanıtımı vasıtasıyla, yöreye gelen turist sayısının artırılması, bölge ekonomisine canlılık kazandırılması ve böylece yörede istihdamın arttırılması hedefleniyor. Bu çerçevede bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlanacak  Projeda hedef grupları; Bölgede yaşayan halk, yerli ve yabancı turistler ve seyahat acentelerini kapsayacak. Projenin ana faaliyetleri ise Van’ın turizme yönelik tarihsel ve kültürel mirası ile ilgili mevcut bilgilerin toplanması ve bu bilgilerden yola çıkılarak,Turizm Rehberi ve CD’sinin hazırlanması,Web sitesi hazırlanması, Tanıtım filmi hazırlanması,Halihazırdaki tur güzergahlarını analiz edip, alternatif tur güzergahlarının oluşturulması, tur operatörlerine yönelik tanıtım turu ve elde edilecek tüm çıktıların tanıtımı/dağıtımı şeklinde belirlendi.


Toplam maliyeti 98.575,07 euro olan projede  yüzde 10’luk kısmını Van Ticaret ve Sanayi Odası Üstlenirken, hibe edilen miktar ise: 88.717,56 euro oldu.  Proje ekibi çalışmalara başladı.

1048580cookie-checkVan turizmine AB desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.