Van’da gösteri ve yürüyüşlere 7 günlük yasaklama

Van Valiliği, kentte yapılacak olan her türlü gösteri, yürüyüş, miting, toplantı, açlık grevi, çadır kurma, oturma eylemleri gibi etkinliklerin 7 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, 31 Mart yerel seçimleri sonrası “yaşanması muhtemel olayların önüne geçmek ve provakatif olayları engellemek amacıyla” 18-24 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak olan her türlü gösteri, yürüyüş, oturma eylemleri, miting gibi etkinliklerin yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamada yerel seçim sonrası itiraz sürecinin devam ettiği ve sürecin uzaması nedeniyle ilde ve bazı ilçelerde seçimi kazanan adaylara mazbatalarının verilemediği ve sürecin gerginliğe neden olduğu belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Sürecin PKK/KCK Terör örgütü ve müzahir çevrelerce provoke edilmeye çalışılarak vatandaşlarımızın sokak ve yaygın şiddet hareketlerine kanalize edilmeye çalışıldığı değerlendirilmekte olup, bu kapsamda çeşitli kanallar üzerinden de toplanma çağrıları yapıldığı bilinmektedir.”

Valilik açıklamasında söz konusu etkinliklerin “terör örgütleri ve marjinal gruplarca kargaşa ortamı oluşturmak amacıyla hedef olarak seçilebileceği” belirtildi ve “genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla 18/04/2019 tarihinden geçerli 24.04.2019 tarihi de dahil olmak üzere (7) gün süre ile ilimiz mülki sınırları içerisinde açık alanlarda düzenlenecek miting, yürüyüş, toplantı ve toplanmalar, basın açıklaması, oturma eylemi, stand açma vb. her türlü eylem ve etkinlikler yasaklanmıştır” dendi.

2290860cookie-checkVan’da gösteri ve yürüyüşlere 7 günlük yasaklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.