Varşova, Erdoğan ve Koçaryan’a hazır

15-16 Mayıs günleri Varsova’da düzenlenecek olan zirveye, AB Konseyi üyesi ülkelerin başbakan ve dışişleri bakanlarıyla teknik ekipten oluşan 2 bin katılımcının yer alacağı açıklandı.

Zirve de “terörizm ve yasadışı insan trafiği” gibi konuların ele alınması bekleniyor. Zirve sırasında toplam 10 bin polisin görev yapması bekleniyor.

ERDOĞAN – KOÇARYAN BULUŞMASI

Polonya daha önce yaptığı açıklamada Türkiye ve Ermenistan’a arabuluculuk yapacağını açıklamıştı. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Başbakan Erdoğan ile Kocaryan’ın zirve sırasında Varşova’da biraraya gelebileceklerini açıklamıştı. İki liderin zirvede biraraya gelmesi ve iki ülke arasındaki buzları eritecek vermesi bekleniyor. Koçaryan’ın, Karabağ sorununun çözümüne ilişkin açıklamalarda bulunacağı da sanılıyor.

IRKÇI AFİŞ

Bu arada Türkiye’nin AB’ye girmesine karşı çıkan ırkçı gruplar Zirve’nin dört ay öncesinden Varşova sokaklarını üzerinde Türk bayrağının bulunduğu Truva Atı’nın Avrupa’ya girişini simgeleyen afişlerle donattılar.

Afişte, “Türkiye Avrupa’da Degildir” sloganıyla, “Kuran hukuku gercek hukuk degildir, kadın-erkek eşitliği yoktur ve askeri rejimler demokrasi degildir” yazısı göze çarptı. Afişteki internet adresinde de Türkiye karşıtı şöven makale ve yazıların yer aldığı görüldü.

1106150cookie-checkVarşova, Erdoğan ve Koçaryan’a hazır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.