“Varsın orada kalsın vize muhafiyeti”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“22 temmuz’dan beri terörle güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda şehirlerde ilçelerde terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliği sağlayacak tedbirleri almıştır.

Buralarda umudu kalmayan terör örgütü yeni yeni öğütler alarak kırsal ve güney sınırlarımız civarında yeni tertipler arayışı içerisindedir. Şunu herkes iyi bilmelidir, Türkiye gerek Suriye’nin kuzey sınırında gerek Musul ve kuzeyinde ortaya konan planlarla ilgili asla ve asla yeni bir oluşuma izin vermeyecektir.
Türkiye’nin toprak bütünülğü bağımsızlığı açısından bu bölgeler buna benzer hareketler müsamaha ile karşılanamaz. Gereken ne ise yaparız. Koalisyon güçlerinin dostlarımızın yapacakları her türlü faaliyeti sonuna kadar destekliyoruz.

CHP VE MHP’YE TEŞEKKÜR

22 gün geride kaldı, bu 22 günde boş durmadık. Bu hafta zorlu bir yasama haftası. Birbirinden önemli reform niteliğinde düzenlemeler önümüze gelecek. Bu kanunların çıkmasıyla bir çok alanda çok ciddi reform niteliğinde düzenlemelere imza atmış olacağız.

TSK’nın polis teşkilatının terörle mücadele ve operasyonlardaki kararlılığını artırmaya yönelik bir düzenleme var. Bu düzenlemeye neden ihtiyaç var? Mülki idare amirliklerinin silahlı kuvvetlerden destek alması mevcut kanunlarda olan bir şey. Burada getirilen şey mevcut kanunlarda olan düzenlemelerin bir araya getirilmesidir.

Maalesef muhalefet partilerinin bazıları… MHP ve CHP bu tasarıya karşı olumlu tavır içindeler. Bu milli bir meseledir. Bu iki partimize teşekkür ediyorum. HDP’nin bu düzenlemeye destek vermesini beklemiyoruz. Köstek olacaklar. Ama saflarını net bir şekilde ortaya koymalılar. Terörün mü milletin mi yanındasınız. Size oy veren 5 milyona yakın vatandaşımız büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Biz bunu bölgeye gidince gördük.

“VARSIN ORADA KALSIN VİZE MUAFİYETİ”

Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gündemimizdeki önemli maddelerden bir tanesidir. Haziran ayı sonunda vize muafiyeti yürürlüğe girecekti. Son anda önümüze bir şey çıkardılar. Bunların alışkanlığıdır, son anda çıkarırlar. Efendim, siz Terörle Mücadele Kanunu’nu esnetin. Bu dostluğa sığar mı? Gerçek dostluk böyle zamanlarda çıkar. Biz terörle ciddi bir mücadele veriyoruz. Bu şartlar altında Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik söz konusu olmaz. Bunun sonucu vize muafiyeti olsa bile. Varsın orada kalsın, vize muafiyeti.

KILIÇDAROĞLU’NA MERMİ YORUMU: ONAYLAMIYORUZ

Geçenlerde bir şehit cenazesine katıldım. Orada tatsız bir hadise yaşandı. Bir şehit yakını içinde bulunduğu ruh haliyle Anamuhalefet partisi lideri önüne boş mermi kovanı bıraktı. Bunun doğru bir şey olmadığını söyledik. Canımız yanabilir ama böyle bir davranışı onaylamadığımızı çok net bir şekilde söyledik. Ama söylediğimiz Anamuhalefet partisi genel başkanı daha sorumlu davranmalıdır. Güvenliğimizi kendimiz sağlayacağız diyorlar, HDP de aynı şeyi söylüyor. Merak etmeyin Kılıçdaroğlu, sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altında. Ama şehit yakınlarını rencide etmeyecek açıklamalar yapmanız bu milletin hakkı ve beklentisidir.

“ABD TİPİ BAŞKANLIK İSTİYORSANIZ BUYURUN”

Bir televizyon programında Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Amerika’daki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız, buyurun’. Biz bunu ‘biz hazırız’ olarak anlıyoruz. Biz buyurduk, siz de buyurun, Amerikan tipi olsun. Biz Türk tipini tercih ediyoruz ama siz Amerikan tipi başkanlık olsun diyorsanız ona da varız, hodri meydan.

“ORLANDO’DAKİ SALDIRIYI KINIYORUZ”

Orlando’da bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bunun acısını herkesten daha fazla yaşayan bir milletiz. Bu terör saldırısını kınıyoruz. Bu konuda çifte standardımız yok. Terörün ortak amacı vardır; huzur bozmak, insanların can güvenliğini tehdit etmektir. Amerika ve Amerikan halkının bu terör hadisesinde hayatını kaybedenlerin acılarını paylaşıyoruz.

“ALMANYA TARİHİ BİR HATA YAPTI”

Alman Parlamentosu tarihi bir yalana imza attı. Alman Parlamentosu tarihi bir hata yapmıştır. Bu karar bizim için yok yükmündedir. Bizim tarihimizde soykırım yoktur. Bize soykırım suçlaması yapanların 2. Dünya Savaşı’nda yaptıklarını hatırlamalarını öneriyoruz.

Soykırımla ilgili, geçmişle ilgili, tarihle ilgili defterleri karıştırmaya başlarsak orada Türkiye’nin adını göremezsiniz. Türkiye’den başka herkesin adını görebilirsiniz. Ecdadımız üç kıtada 619 yıl hoşgörüyle, kardeşlikle hüküm sürmüş ve hiçbir meşrepten, hiçbir milletten, hiçbir inanç grubundan birbirleriyle çatışmalarına asla müsaade etmemiştir.”

1489440cookie-check“Varsın orada kalsın vize muhafiyeti”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.