Vatan Kültürel çalışmalarını sürdürüyor

Türk Müziğini Avrupa’da sevdirmek amacıyla yola çıkan koro, Türk Sanat Müziğinin yaşatılıp ve tanıtılması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şu anda 25 kişiden oluşan Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu, düzenledikleri konserle ve yaptıkları yardımlarla gündem oluyor.

Koro kurucu başkanı Türkan Nalbantoğlu, devam eden çalışmaları ile ilgili Olay’a bilgi verdi… Türk Sanat Müziği’nin, dünyanın her yerinde dinlenilmesi ve bilinmesi tanıtılması gerektiğine inanan ve Vatan Kültürel Türk Müzüği Korosu’nun toplumun korosu olduğuna vurgu yapan Nalbantoğlu, haftada iki gün, Kuzey Londra ve Güney Londra’da çalışma yaptıklarını söyledi. Nalbantoğlu, Çarşamba günleri Kuzey’de, Cumartesi günleri ise Guney’de çalışma yaptıklarını kaydederken şunları söyledi:

“Ölçülere usul ve makama göre tam anlamıyla sanat müziği calisiyoruz. Yaptığımız iş hafife alınamaz. Mikrofonu eline alanın yapabileceği işler deği, müzik eğitimi sart. Koromuz kuruluşundan bu yana cok büyük başarılara imza atmistir. Yapmis oldugu etkinliklerden elde edilen tum gelirleri Londra’da eğitim veren Turk okullarina ve Kibris’taki kanser hastalari derneğine bagislanmaktadir. Adımız sadece İngiltere’de değil, İngiltere dışında, Türkiye ve Kıbrıs’ta da duyulmaktadir. Önemsenecek güzel işler yapıyoruz. Kar amaçlı olarak değil, özveriyle gönüllü olarak uğraş veriyoruz.”

Nalbantoğlu, Mart ayında, geleneksel bahar balolarını gerçekleştireceklerini de belirtti ve baloda Kibrıs’tan koroya desteğini esirgemeyen sevilen sanatci Bahar Gokhan’inda sahne alacagi haberini bildirdi.

846580cookie-checkVatan Kültürel çalışmalarını sürdürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.