Vatan Korosu coşturdu

HABER: FARUK ESKİOĞLU, FOTOĞRAFLAR: MUSTAFA KÖKER – Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu (VKTMK) 3 Haziran Pazar gecesi, kanuni Naci Göçen yönetiminde bestekar Avni Anıl’ı anma konseri düzenledi.

3 Haziran Pazar akşamı saat 19-22 arasındaki konser, “Stockwell Close Bromley BR1 3UH” adresindeki Bromley Civic Centre’de gerçekleşti.

Sunuculuğunu Nurhayat Topçuoğlu’nun yaptığı gecede KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik konser öncesi yaptığı kısa konuşmada VKTMK’nin vatanlarından uzakta yaşayan Kıbrıslı toplumun kendi kültürünü sürdürmesi için önemli bir misyon yüklendiğini anlatarak Nalbantoğlu ve koroya kültürel katkılarından dolayı teşekkür etti.

VKTMK Başkanı Türkan Nalbantoğlu da müzisyen, korist, katılımcılar ile eşi Tuncel Nalbantoğlu’na teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bilindiği gibi koromuz her zaman bir ilke imza atarken, yaptığı konserlerden de her yıl bir kurum ve kuruluşa yardım elini uzatıyor. Geçen yıl Lefkoşa’da Algım Eğitim Okulu’nda okuyan genç ve engelli bir çocuğumuz Ece’ye bir yıllık eğitimine katkıda bulunmuştur. Yine bu yıl haziran ayında gerçekleştireceğimiz konserimizde bağışımızı yapacağız.”

VKTMK’nin kâr amaçlı olmadığını vurgulayan Nalbantoğlu, “Yaşadığımız bu ülkede Türk müziğimizi icra etmek için büyük emekler veriyoruz ve kaliteli bir şeyler üretip yarınlara miras olarak bırakmak istiyoruz. Bizim misyonumuz hiçbir karşılık beklemeden Türk Sanat Müziği’mizi ölümsüzleştirmek ve daha çok dinleyiciye duyurmaktır” dedi.

Nalbantoğlu, 7 yaşındaki VKTMK’nin Londra’nın yanı sıra Kuzey Kıbrıs’ta da konser verdiğini belirterek, Geçen Mart’ta genç yaşta yaşamını yitiren Güley Yahyalar’ı yâd ederek rahmet diledi.  Güley Yahyalar, sanatçı Bahar Gökhan ile birlikte bir de “El Vereceksen Gel” adlı proje yaparak, televizyon ekranlarından engellilere destek çağrıları yapmıştı.

ZENGİN PROGRAM

Konserin birinci programı Avni Anıl bestelerinden ikinci yarı ise farklı makamlardaki popüler sanat müziği seçkisinden oluştu. Koronun yanısıra Türkan Nalbantoğlu, Cihan Şenol, genç yetenek Ayda Mosharraf ve Kuzey Kıbrıs’tan geceye katılan Türk Sanat Müziği sanatçısı Bahar Gökhan’ın sololarla katıldığı program boyunca seyircilerin de şarkılara eşlik ettiği gözlendi.

Gece sonunda konuk sanatçı ve müzisyenlere çiçek takdim edilirken, Başkan Türkan Nalbantoğlu’na da çabalarından dolayı özel teşekkür çiçeği verildi.

AVNİ ANIL?

Selimiye’deki Ondokuzuncu İlkokulu bitirdi, Paşakapısı Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. Askerlik sonrası Polis Enstitüsü’ne girdi. 1955 yılında polislikten ayrıldı ve gazeteciliğe başladı. Üç yıl Akşam gazetesinin sanat sayfasını yönetti. 1955-1967 yılları arasında İstanbul Radyosu’nun haber servisinde çalıştı. 1967 yılında “Anıl Yayın Ajansı’nı kurdu, Dünya gazetesinin sanat sayfasını yönetti. “Musiki ve Nota” dergisini çıkardı. “Musiki Sözlüğü” adı altında dört ciltlik eserinde müzik tarihi için önemli hatıralar yayımladı.

En bilinen besteleri arasında “Akşamın olduğu yerde bekle diyorsun gelmiyorsun, Aşk bu değil yapma güzel, Biraz kül biraz duman o benim işte, Bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım İstanbul’un, Mihrabım diyerek sana yüz vurdum” yer alıyor.

2195510cookie-checkVatan Korosu coşturdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.