Vatandaştan artık sabıka kaydı istenmeyecek

Bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi başlığı altında 170 yönetmelikte değişiklik yapılarak yayıma hazır getirilen çalışma kapsamında, 421 değişik belge işlemden kaldırılıyor.

72 hizmette yetki devri yapılırken, 46 yetki merkezden taşraya, 26 yetki de valilik ve bölge müdürlüğünden alt kademelere devredilecek.

Ayrıca 215 hizmet alanında da noter onayı kaldırılacak.

Yapılan yönetmelik değişiklikleriyle artık vatandaştan sabıka kaydı, nüfus kayıt örneği ile ikametgah belgesi istenmeyecek.

Bürokrasinin azaltılması ve işlemlerin basitleştirilmesi amacıyla yapılan düzenlemelere göre vatandaştan sabıka kaydı vermesi yerine beyanda bulunması istenecek. Sabıka kaydı, kurumlarca savcılıklardan istenecek.

Aynı şekilde nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi de kaldırılacak, yerine ”T.C Kimlik Numarası” beyan edilecek.

Kamu hizmet standartlarının tespiti çerçevesinde, vatandaşlara hizmet sunulurken, talep edilen belgelerin neler olduğu ifade edilecek.

Hizmet sunulurken, hizmetin ne kadar sürede bitirileceği, aksaklıklar halinde birinci ve ikinci derecede şikayet edilecek merci ve kişilerin adları bulunacak. Bunlar, kurumların panolarında, internet sitelerinde ve e-Devlet Kapısı’nda ilan edilecek.

1494700cookie-checkVatandaştan artık sabıka kaydı istenmeyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.