Vatikan paraları Almanya’ya kaydırdı

Vatikan’ın bankası IOR’nin (Istituto Opere di Religione) 180 milyon Avro tutarındaki finansal kaynaklarını Alman bankalarına aktardığı iddia edildi. Vatikan basın sözcülüğünden yapılan açıklamada bu iddia doğrulanırken, bu seçimde gerek Almanya gerekse İtalya’daki Alman bankalarının işlemler açısından daha hesaplı olması gerekçe gösterildi.

Vatikan’ın bankasının hesaplarını Alman bankalarına aktarması tartışılırken Roma savcılığının IOR’de kara para aklandığı iddiasıyla başlattığı soruşturmanın da devam ettiği belirtildi. Roma savcılığının bir yıldır yürüttüğü soruşturmada Vatikan’ın bankasında kara para aklandığı ortaya çıkarılmış ve savcılık 23 milyon Avro tutarındaki hesaba el koymuştu. Bu soruşturma, IOR ile 10 İtalyan bankası arasindaki şüpheli finansal islemler dikkate alınarak başlatılmıştı.

Geçen çarşamba günü L’Unità gazetesinde yer verilen bir başka haberde ise Vatikan’da görevli yüksek rütbeli dört din adamının yasaya aykırı finansal faaliyetlerde ve para transferinde bulundukları iddia edildi. Ancak Vatikan IOR’de kara para aklama ve para transferi iddialarını reddetti.

1331170cookie-checkVatikan paraları Almanya’ya kaydırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.