Vatikan’da korkunç iddia

Katolik dünyası yeni Papa’nın belirleneceği seçime odaklanmışken; ki ilk tur sonunda beklendiği gibi beyaz değil siyah duman göründü, rahiplerin karıştığı sübyancılık olaylarıyla ilgili bir iddia daha geldi.

İddianın merkezinde, Los Angeles başpiskoposluğu sırasında bölgesinde görev yapan rahiplerin karıştığı 129 sübyancılık vakasını örtbas ettiği gerekçesiyle, ‘Papalık seçimlerine katılamaz’ tartışması yaratan Kardinal Roger Mahony var.

İddiaya göre; Michael Baker adlı eski bir rahip, çocuklara cinsel tacizde bulunduğunu ve bunun 7 yıl boyunca sürdüğünü Mahony’e itiraf etti. Ancak Mahony, söz konusu din adamının psikolojik tedavi görerek görevine geri dönmesine göz yumdu.

Üstelik rahip Baker, aynı suçu defalarca daha işledi. Baker’ın 4 çocuğa cinsel tacizi ise, olayın kapanması için Başpiskopos Mahony’nin 10 milyon dolar ödemeyi kabul etmesiyle gerçekleşti.

Bu skandalı, Rahip Baker’ın avukatının da doğruladığı yansıyan bilgiler arasında. Bu sübyancılık vakalarından 2’sinin ise yargıya intikal etmiş olduğu belirtildi.

TEPKİLERE RAĞMEN SEÇİMDE

Kardinal Mahony’nin ismi üzerindeki tartışam 16. Benediktus’un Papalık makamından ayrılmasının ertesinde patlak vermiş, ABD’li Katolik grupları ve basın, Mahony’nin Papalık seçimi olan Konklav’a katılacak olmasına sert tepki göstermişti.

Buna rağmen Mahony, salı günü başlayan Konklav için Kardinaller Meclisi’nde yerini alıp, İncil’e el basarak seçim yemini etmişti.

İskoçya’daki Roma Katolik Kilisesi’nin başında bulunan Kardinal Keith O’Brien da, 1980’li yıllarda rahiplere uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiası üzerine, Konklav öncesi istifa etmişti. O’Brien’ın katılmaması üzerine Büyük Britanya Konklav’da temsilcisiz kalmıştı.

1376030cookie-checkVatikan’da korkunç iddia

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.