”Vay sen misin ‘Yolcudur Abbas’ diyen”

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındı.

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındı. Mustafa Sönmez’in İstanbul’da bulunan Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. Gazeteci Ayşenur Arslan Sönmez’in gözaltına alınma sebebinin sosyal medya paylaşımları olduğunu duyurdu. Gazeteci Barış Yarkadaş da Sönmez’in dün Beşiktaş Çarşı’da çektiği videoda yer alan sloganlar, seçim öncesi ve sonrası yayınladığı tweetlerin dosyada yer aldığını belirtti. Yarkadaş, “İsnatlar arasında Cumhurbaşkanına hakaretin yanı sıra, halkı kin ve nefrete sevk etmek de var. Sönmez’in onlarca twiti dosyada..” dedi.

Arslan’ın sosyal medya hesabında paylaştığı mesajı şöyle: “Mustafa Sönmez Türkiye uyurken bu sabaha karşı 3.50’de gözaltına alındı. Vatan Emniyet’e götürüldü. Gerekçe “sosyal paylaşımlar”

Gazeteci Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla Sönmez’in dün Beşiktaş Çarşı’da çektiği videoda yer alan sloganlar nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındığını ve ifadesinin alındığını belirtti. Kartal Adliyesi’nde getirilen Sönmez’in seçim öncesi ve sonrası yayınladığı tweetlerinin de dosyada yer aldığını belirten Yarkadaş, “İsnatlar arasında Cumhurbaşkanına hakaretin yanı sıra, halkı kin ve nefrete sevk etmek de var. Sönmez’in onlarca twiti dosyada” dedi.

2289570cookie-check”Vay sen misin ‘Yolcudur Abbas’ diyen”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.