VDT 10 yılını ‘Akide Şekeri’ ile kutladı

 Van Devlet Tiyatrosu ‘tatlı oyun’la kuruluşunu kutladı. VDT Müdürü Süleyman Atanısev, bu yıl 10. yılını kutlayan VDT’nin 4 Ekim’de perdelerini “şeker tadında” bir oyunla, Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Ali Meriç’in kaleme alarak yönettiği “Akide Şekeri” ile açtıklarını ifade etti.


Dekor ve kostüm tasarımını Buket Akkaya’nın yaptığı oyunda, kendiside görev alan Atanısev beraber iki perdelik sazlı sözlü komedide Özgür Öztürk, Hüseyin Baylan, Deniz Keyf, Kadir Caner Gezener, Mustafa Şen ve Özlem Gür’de rol aldı.


“Akide Şekeri” ile izleyiciyi daha fazla güldürmeyi ve eğlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Atanısev, “Tiyatroda her zaman ciddi konuları anlatmak gerekmiyor. Bu nedenle de komedi tarzındaki oyunumuzu seyirciyle buluşturarak, onları dertlerinden, tasalarından kurtaracağız.” diyerek açılış prömiyerini yaptıklarını ifade etti.


Van’ın ve Vanlıların her şeyin en güzelini hak ettiğini bildiren Atanısev, 10. yıl etkinlikleri kapsamında repertuvarlarında çok farklı oyun, tip ve mizaçlara yer verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi. İlk oyun olmasına rağmen çok iyi bir seyirci kitlesinin salonda olduğunu söyleyen Atanısev bunun kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.


Atanısev, şöyle devam etti:


“Akide Şekeri’nin gösteriminin ardından, 15 Kasımda da VDT sanatçılarından Tolga Evren’in yönettiği “Gayri Resmi Hürrem” adlı oyunun prömiyerini yapacağız. 10. yıl etkinlikleri kapsamında üçüncü ve dördüncü oyun ile çocuk oyunu çalışmalarımız da var. Aynı zamanda geçen yılki çocuk oyunumuzla Bursa Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılacağız. 17 Aralıkta yapmayı planladığımız 10. yıl şenliğinde, tiyatroyu bazı konser ve sergi çalışmalarına açıp, sanatın başka yönlerini de seyircilerle buluşturmak istiyoruz.”


 


 


 



 

1048890cookie-checkVDT 10 yılını ‘Akide Şekeri’ ile kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.