Ve Fazıl Say hakim karşısında

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlerini alenen aşağılama” suçlamasıyla 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Say’ın sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yazdıkları nedeniyle 3 kişi şikayetçi olmuştu.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 19 Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesinde aralarında Tarık Akan, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş ve Selçuk Yöntem’in de bulunduğu çok sayıda sanatçı ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri adliye önünde Fazıl Say’a destek olmak için toplandı.

Adliye önünde toplanan topluluk “Fazıl Say yalnız değildir”, “Özgür sanat özgür dünya”, “AKP sanatçıyı rahat bırak” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Çok sayıda yabancı basın mensubu da davayı izlemek üzere adliye önünde yerini aldı.

Sanatçı Rutkay Aziz, “Bize düşen Fazıl Say’a sahip çıkmaktır. Bırakın onu yargılamayı bunu düşünmenin bile suç olduğu kanısındayım. Ender uluslararası değerlerimizden bir tanesidir. Bize düşen onun piyanosuyla, besteleri ve konserleriyle özgürce dünyada dolaşmasını sağlamaktır” dedi.

1360820cookie-checkVe Fazıl Say hakim karşısında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.