Ve ‘mortgage’ genel kurulda

Genel Kurulda,  Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısının tümü üzerindeki görüşmelere geçildi.


“BÜYÜK REFORMA, İMZA ATACAĞIZ”


Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Mortgage (tutsat) yasa tasarısının Türk mali sisteminin en büyük reformlarından biri olacağını belirterek şunları söyledi:


”Bu yasayla, konut edinmeyle bağlantılı bir kredilendirme mekanizmasının devreye sokulmasından öte doğrudan doğruya Türk mali sistemini derinden etkileyecek bir büyük reforma, imza atmış olacağız.”


Şener, Mortgage (tutsat) tasarısının görüşülmesi sırasında Hükümet adına söz aldı. Tutsat sistemiyle vatandaşların konut almalarına imkan sağlanacağını bildiren Şener, ”Bu sistem sadece ev almakla, konut edindirmekle ilgili değil. Bu yasayla Türkiye’de radikal bir değişim yaşanacak” dedi.


Şener, sistemin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:


”Vatandaş, belirlediği evi almak için eğer varsa belli bir miktarını peşin ödeyecek. Hiç parası olmayan, tamamını kredi alamayacaktır. Bunlar mevzuatla belirlenecek. Eğer vatandaş, 100 bin YTL’lik bir konutu edinmek istiyorsa yüzde 20-25’i tutarında bir miktar kendisi karşılayacak, geri kalanı herhangi bir bankadan veya finans kurumundan kredi alacaktır. Bununla bu konutu peşin olarak satın alacaktır. İçine yerleşecektir. Otururken krediyi taksitler halinde ödeyeceklerdir.”

1039260cookie-checkVe ‘mortgage’ genel kurulda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.