Ve pilotlar serbest bırakıldı!

Lübnan İçişleri Bakanı Şerbil’den açıklama. Şerbil, ” Türk pilotları teslim almak üzereyiz” dedi. TSİ 20:00’de ise pilotaların Lübnan Emniyeti’ne teslim edildiği belirtildi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 71 gün önce kaçırılan Türk Hava Yolları pilotlarının kısa süre içinde serbest bırakılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, “Türk pilotları teslim almak üzereyiz” açıklamasıyla yürekleri ağızlara getirdi. Son olarak Akpınar ile yardımcısı Ağca’nın Lübnan emniyetine teslim edildiği bildirildi. TSİ 20:00’de ise pilotaların Lübnan Emniyeti’ne teslim edildiği belirtildi. Türk pilotların, Suriye’de kaçırılan ve bugün kurtarılan Lübnanlı hacılar Beyrut’a ulaştıktan sonra serbest bırakılacağı belirtilmişti.

PİLOTLAR İÇİN JET HAZIRLANDI

Lübnan Genel Güvenlik Direktörü Abbas İbrahim, ülkede yayın yapan bir televizyon kanalına Lübnanlı rehineleri Türkiye’ye getirecek uçağın kalkışının lojistik gerekçelerle geciktiğini bildirdi. Serbest bırakılan Lübnanlı rehinelerin yakınları daha önce uçağın saat 19.00’da Beyrut’ta olmasını beklediklerini açıklamıştı. Bu arada Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi bir Katar jetinin Beyrut havalimanında pilotları Türkiye’ye getirmek için hazır beklediğini

“BÜYÜKELÇİ HAVALİMANINA GİTTİ”

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız’ın Beyrut Refik Hariri Havalimanı’na ulaştığı öğrenildi. Havaalanında Lübnanlı bazı yetkililer de bulunuyor. Bu yetkililerden Lübnan Kamu Sağlığı Bakanı Ali Hasan Halil, “Lojistik sorunlar büyük oranda çözüldü, uçak birazdan Türkiye’den hareket edecek” dedi.

Havaalanının dışında ise Suriye’de kaçırılan ve Türkiye’ye teslim edildikleri belirtilen 9 Şii hacının yakınları birikmeye başladı. Hacı yakınlarının havaalanı içine girmesine güvenlik makamları izin vermiyor.

TÜRK MAKAMLARI İDDİALARI DOĞRULAMIYOR
Bu arada Lübnan medyasından birbiri ardına gelen iddiaların hiçbiri şu ana kadar Türk makamlarınca doğrulanmış değil.

Lübnan Devlet TV’si bir süre önce geçtiği, “Türk pilotlar Katar’a ait bir uçakla Beyrut’tan ayrıldı” haberi saat 19.00 itibariyle Türk kaynaklarca doğrulanmadı.

Bir Arap gazetesinin bir Türk yetkiliye dayandırdığını öne sürdüğü “Katar rehin Lübnanlı hacıların kurtarılması için 150 milyon dolar fidye verdi” haberi de doğrulanmayan bir diğer iddia. Hürriyet’e konuşan güvenilir kaynaklar, “Konuyla ilgili Arap medyasına konuşmuş tek bir Türk yetkili yok” derken, Dışişleri kaynakları da böyle bir bilgiye sahip olmadıklarını belirttiler.

Bir yetkili, “Bir gelişme olduğu takdirde hiç vakit geçirmeden gereken duyuru yapılacaktır. Bunun için beklemenizde fayda var. İddia bazındaki haberlere itibar etmeyin” dedi.

TAM 71 GÜN OLDU

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 71 gün önce kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın serbest bırakılmasıyla ilgili süreç son iki haftada hızlandı.

1399340cookie-checkVe pilotlar serbest bırakıldı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.